Tadej Pogacar klaar voor rentree in Canadees tweeluik, UAE Emirates stelt ook Wellens en Ayuso op
foto: Cor Vos
dinsdag 10 september 2024 om 11:26

Tadej Pogacar klaar voor rentree in Canadees tweeluik, UAE Emirates stelt ook Wellens en Ayuso op

UAE Emirates heeft de selecties bekendgemaakt voor de Grand Prix Cycliste de Québec (13 september) en Grand Prix Cycliste de Montréal (15 september). Zoals verwacht, zal Tadej Pogacar in Canada zijn rentree maken. Ook Juan Ayuso is van de partij in beide wedstrijden.

“Ik heb een goede pauze gehad van het koersen en heb zin om weer te starten in Canada”, aldus Pogacar, die sinds zijn derde eindzege in de Tour de France geen UCI-wedstrijden meer reed. “Het is een mooi deel van de wereld om te fietsen en ik heb geweldige herinneringen aan twee jaar terug.” In 2022 wist de Sloveen de Grand Prix Cycliste de Montréal te winnen. In Québec werd hij 24ste.

Bonus
Na de twee wedstrijden in Canada maakt Pogacar zich nog op voor het WK in Zürich (29 september) en enkele Italiaanse najaarskoersen, waaronder de Ronde van Lombardije (12 oktober). “Wat er ook nog zal gebeuren in de rest van het seizoen, ik ben blij met wat ik bereikt heb dit jaar. Alles wat er nu nog bij komt, is een bonus”, aldus de winnaar van onder de Strade Bianche, Luik-Bastenaken-Luik, Giro d’Italia en Tour de France. “Mijn conditie is goed en ik ben gefocust op plezier en goed presteren in het laatste deel van het seizoen.”

Naast Pogacar starten voor UAE Emirates de volgende renners in beide Canadese koersen: Igor Arrieta, Finn Fisher-Black, Rafal Majka, Domen Novak, Tim Wellens en Juan Ayuso. Wellens won onlangs de Renewi Tour, Ayuso kwam niet meer in actie sinds de Spelen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.