Tadej Pogacar klopte Quintana: “Keek vroeger altijd naar hem en Froome”
foto: Cor Vos
zondag 19 mei 2024 om 17:27

Tadej Pogacar klopte Quintana: “Keek vroeger altijd naar hem en Froome”

Tadej Pogacar schreef in Livigno al zijn vierde etappe van deze Giro d’Italia op zijn naam. In de koninginnenrit haalde de Sloveen van UAE Emirates alle vluchters in en smeerde zijn concurrentie ook nog eens minuten aan. “Het was een van mijn beste dagen”, zei hij in het flashinterview.

“Het was een hele mooie etappe. Het parcours was goed en de beklimmingen lagen mij. Het team heeft het goed gedaan. We hadden deze etappe ergens in december al omcirkeld. We hebben geprobeerd om te controleren. Het was een sterke kopgroep, maar in de laatste vijftien kilometer heb ik alles gegeven. Ik ben blij dat ik de koninginngenrit heb kunnen winnen, zeker in Livigno, want dat is een van mijn favoriete plekken”, aldus Pogacar.

Quintana ingerekend
Op veertien kilometer van de streep viel de roze truidrager aan en ging op jacht naar de overgebleven vluchters. “Ik had overlegd met mijn ploeggenoten. We moesten slim rijden en de vluchters niet teveel ruimte geven. Rafal Majka heeft het heel goed gedaan. Nadat we de wind mee kregen viel ik aan en hoopte dat ik het gat dicht kon rijden”, vertelde hij verder.

De laatste vluchter die Pogacar inrekende was uiteindelijk Nairo Quintana, die tien jaar geleden nog de eindzege pakte in de Giro. De tweevoudig Tourwinnaar was toen slechts vijftien jaar oud. “Ik keek altijd naar Froome en Quintana. Ik was altijd boos op Quintana omdat hij te laat aanviel”, lachte hij. “Maar vandaag heeft hij heel knap gereden. Ook Georg Steinhauser heeft geweldig gereden vandaag”, besloot hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.