zaterdag 20 juli 2024 om 10:00

Tadej Pogacar moet niet Jonas Vingegaard, maar Remco Evenepoel vrezen in de toekomst

Video De Tour de France is definitief beslist, als dat al niet het geval was. Visma | Lease a Bike wilde vrijdag een laatste keer proberen toe te slaan richting Isola 2000, maar Jonas Vingegaard had daarvoor de benen niet. Dat is de simpele conclusie. In de WielerFlits Update gaan we daar dieper op in. 

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Het masterplan van Visma | Lease a Bike zag er goed uit. Met Christophe Laporte, Wilco Kelderman en Matteo Jorgensen stuurden ze drie renners naar voren middels de vroege vlucht. Zoals in een eerdere WielerFlits Update al aangekaart, spaarden de Nederlander en de Amerikaan zich in de rit naar Superdévoluy om vandaag uit te pakken. Dat lukte. Het was de bedoeling dat Vingegaard een alles-of-niets-aanval zou plaatsen in het tweede deel van de beklimming van Cime de la Bonette, waarbij Kelderman en Jorgenson hem in de afdaling en het begin van Isola 2000 konden helpen. Meer helaas had de Deen de benen niet om Tadej Pogačar aan te vallen.

Het offensief om proberen toch tijd terug te pakken op de geletruidrager, viel daarbij in duigen. Voor het eerst in drie jaar geen eindzege voor Visma | Lease a Bike en Vingegaard, al leverde de inspanningen van een supersterke Kelderman wel een voorlopige top 10-plaats op voor Jorgenson. De dagzege waar zij voor reden, ging echter aan hun neus voorbij. Pogačar liet namelijk geen spaander van ze heel. Wel beloofde hij zaterdag de vluchters een kans te gunnen in de rit rondom Nice. Wie je daarom van voren kunt verwachten in de laatste bergrit van deze Ronde van Frankrijk, hoor of zie je in een fonkelnieuwe aflevering van de WielerFlits Update!

Iedere dag
Deze Ronde van Frankrijk voorzien onze verslaggevers Maxim Horssels en Youri IJnsen het publiek dagelijks van de WielerFlits Update. In een podcast en video van om en nabij het half uur duiden zij de gebeurtenissen in en rondom de Tour de France en kijken ze uit naar de etappe van een dag erna. De video verschijnt dagelijks op YouTube en hier op de website, de audio daarvan is te beluisteren in je favoriete podcast app.


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.