dinsdag 16 juli 2024 om 19:59

Tadej Pogacar ongeschonden door sprint: “Blij dat deze ritten erop zitten”

Video Voor Tadej Pogacar was de zestiende etappe een kwestie van overleven. Het rustige tempo zal de gele truidrager deugd hebben gedaan, want de komende dagen staan een aantal belangrijke etappes op het programma. Toch was er niet alleen maar sprake van ontspanning bij de renner van UAE Emirates, zei hij onder meer tegen WielerFlits.

Doordat het peloton de wind in de zij had waren de renners toch de hele dag alert, en ook de valpartij waar Biniam Girmay bij betrokken was zal voor de nodige stress hebben gezorgd. “Dit jaar waren de sprintritten vrij uniek. Er was  altijd gevaar door de wind. Elke rit was er wel iets dat het tricky maakte. Ik ben blij dat de sprints erop zitten, maar het moeilijkste deel van de Tour zit er zeker nog niet op”, aldus de Sloveen.

Hoe Pogacar zich voelt na ruim twee weken Tour? “Ik voel me nu zoals in elke grote ronde in deze fase. Ik denk dat iedereen wel wat vermoeid is, want de afgelopen twee weken is er hard gekoerst. Volgens mij is iedereen aan het aftellen is naar Nice”, besloot hij.

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Zo blikken verschillende Belgen en Nederlanders terug op hun drieweekse

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.