zaterdag 29 juni 2024 om 13:45

Exclusief Tadej Pogacar in de barbershop: “Deze Tour is eigenlijk verbazingwekkend”

Video Na een laatste training op de tijdritfiets, gaat Tadej Pogacar vol in de remmen. Op de parkeerplaats van het Hilton-hotel in Florence staat de prachtige mobiele barbershop van Alpecin en WielerFlits centraal bij de ingang geparkeerd. “Ik wil als eerste geknipt worden”, roept Pogacar, waarna hij in zijn rennersplunje direct in de kappersstoel stapt.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Uiterst relaxed vertelt Pogacar enkele uren voor de teampresentatie zijn verhaal in een zogenaamd kapperspraatje met WielerFlits. De heerser van de afgelopen Giro d’Italia erkent zelf ook dat hij goed in zijn vel steekt. “De vorm is goed. Alles ging heel goed in de voorbereiding. Ik ben blij hoe ik ervoor sta. Daardoor heb ik een positief gevoel voor deze Tour.”

Pogacar vindt het een uitdaging dat de ‘Grote Zes’ in deze Tour de France voor het eerst in hun loopbaan alle zes gezamenlijk aan de start staan. Al kijkt hij dan vooral uit naar het gevecht tussen de vier klassementsrenners met Jonas Vingegaard, Primoz Roglic en Remco Evenepoel.

“Dat maakt deze Tour zeker speciaal. Met deze deelnemerslijst, wat er ook gebeurt, dit gaat een mooie Tour de France worden. We zeggen dat misschien wel ieder jaar voor de start van de Tour. Maar als iedereen klaar is voor het grote gevecht, dan gaat het een fantastische ronde worden.”

Ook Pogacar staat versteld dat de belangrijkste klassementsrenners nog nooit eerder alle vier in één wedstrijd tegen elkaar gestreden hebben. “Het is eigenlijk verbazingwekkend dat Remco Evenepoel en ik nog nooit samen aan de start hebben gestaan van een grote ronde of ook van een kleinere rittenkoers. Primoz, Jonas, Remco en ik zijn elkaar nog nooit gezamenlijk in een etappewedstrijd tegen gekomen. Dat gaat deze Tour zeker specialer maken, maar dat wil nog niet zeggen dat iemand van ons vieren nu deze Tour zal winnen…”

Iedere dag tijdens de Tour de France publiceren we in samenwerking met Alpecin een openhartig gesprek vanuit de kappersstoel. In deze serie nemen (oud-)wielrenners plaats in de mobiele barbershop van Alpecin Grey Attack om te praten over hun leven op en naast de fiets, en natuurlijk over de Tour de France.
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.