Tadej Pogacar tevreden met tijdrit: “Maar ik moet wel rekening houden met Remco Evenepoel”
foto: Cor Vos
vrijdag 5 juli 2024 om 18:13

Tadej Pogacar tevreden met tijdrit: “Maar ik moet wel rekening houden met Remco Evenepoel”

Tadej Pogacar greep naast de dagzege in de individuele tijdrit in de Tour de France. De geletruidrager moest 12 seconden toegeven ten opzichte van Remco Evenepoel, maar deed voor de rest wel een goede zaak in het algemeen klassement. “Ik ben tevreden met mijn prestatie”, vertelde Pogacar na afloop in het flashinterview.

De tijdrit van vrijdag werd een spannende strijd tussen Pogacar en Evenepoel. Aan het tweede tussenpunt, op de top van de klim, bedroeg de achterstand van Pogacar slechts tien seconden. Kort daarna was het verschil maar zes seconden, maar aan de streep waren het er toch weer twaalf. “Ik ging even in het rood na de klim. Gelukkig kon ik weer op gang komen in de afdaling en op het laatste stuk.”

“Ik ben dus blij met mijn prestatie vandaag. Ik wist onderweg dat ik een goede tijd aan het neerzetten was, maar wist de exacte verschillen niet”, zei de Sloveen van UAE Emirates nog. In het algemeen klassement heeft Pogacar na afloop van rit zeven een voorsprong van 33 seconden op Evenepoel. Jonas Vingegaard volgt nu al op meer dan een minuut.

“Ik pak tijd op de rest en daar kan ik tevreden mee zijn”, zegt Pogacar daar nu over. “Of Remco nu een bedreiging is voor het klassement? Ja, natuurlijk. Je weet het nooit. Dit is de Tour.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Dit zeiden renners en ploegen voor de start van de gravelrit

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.