Tchmil uit stevige kritiek op presteren Steegmans
maandag 18 mei 2009 om 10:14

Tchmil uit stevige kritiek op presteren Steegmans

Katyusha baas en voormalig toprenner Andreï Tchmil uitte in Het Nieuwsblad stevige kritiek op Gert Steegmans, mede door een rugblessure kon de Belg die vorig jaar nog winnaar was op de Champs Elysées in de Tour de France, nog niet imponeren voor zijn nieuwe ploeg. Tchmil vindt dat de kopman meer zijn verantwoordelijkheid moet nemen.

Gert Steegmans
“Ik weet dat hij een rugblessure had, maar wij hebben daarvoor het maximale gedaan. Onze dokters hebben hem onderzocht, hij kon naar de beste specialisten gaan. Maar we spreken hier niet over een klein kind, hé. Dit is een volwassen renner, die ook verantwoordelijkheden heeft, als je de status van vedette hebt, moet je je daar ook naar gedragen. En dat gaat niet enkel over verschijningen in de krant of op tv, maar ook over prestaties.”

“De renners worden betaald om resultaten te rijden. Als dat niet lukt, dan moeten ze maar veranderen van ploeg. Het is mogelijk, heel waarschijnlijk zelfs, dat we dit seizoen enkele contracten opnieuw gaan herbekijken. En als het moet ze gewoon zelfs stopzetten. Pas op, dan spreek ik niet specifiek over Steegmans. Ik heb het over de hele ploeg. Katyusha is gewoon een professionele onderneming, gericht op het bereiken van resultaten. Wie daartoe niet in staat is, moet vervangen worden.”, zo liet Tchmil over Steegmans aan de Belgische krant weten.

Kenny DeHaes
Over Kenny DeHaes is de voormalig winnaar van o.a Parijs-Roubaix en Milaan-San Remo nog harder in zijn kritiek. “Hij is de grootste ontgoocheling bij ons. Die jongen snapt niet wat zijn werk is. Als je zoals Dehaes niet eens de bevoorrading haalt of bij de aankomst zegt: “Mijn job zit erop”, dan heb ik een probleem. Welke job, vraag ik dan? Een job, dat is werken in de fabriek. Wielrennen is passie. Ik weet niet waaraan het ontbreekt bij Dehaes, ben in ieder geval zwaar teleurgesteld dat hij zich in het voorjaar niet met de beste Belgische renners kon meten.”

Gert Steegmans over zijn rugblessure en de druk van de ploeg
Gert Steegmans liet zelf in een interview aan Sporza een heel ander geluid horen, dit interview was geen reactie op de uitspraken van Tchmil, de Belg vond dat hij niet voldoende gesteund is door zijn ploeg Katyusha en bovendien door hun min of meer gedwongen werd om met een rugblessure door te koersen.

“Ik kon geen trap meer op, maar ze zeiden: “Ge zult rijden”. Wat doe je dan? Rijden, hé. Het was van koersen, koersen, koersen. Op de duur had ik zelfs geen tijd meer om naar de dokter te gaan. Dat werd me fataal. Ik had écht pijn. Pech voor wie me niet geloofde, het raakt me niet.”

Steegmans hoopt zijn seizoen recht te zetten in de Tour de France.“Als ik mag gaan, tenminste, want zeker is dat nog niet. Mijn ritzeges in Gent en in Parijs hebben mij een ongelooflijk genot geschonken. Ik heb blijkbaar iets met prestigieuze aankomstplaatsen. Waar zal ik het nu eens proberen? Op de Mont Ventoux!”.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.