Team Flanders-Baloise verwelkomt drie nieuwe gezichten
Jonas Geens in het tenue van Tarteletto-Isorex - foto: Cor Vos
dinsdag 1 oktober 2024 om 19:28

Team Flanders-Baloise verwelkomt met Tom Crabbe, Brem Deman en Jonas Geens drie nieuwe renners voor het komende wielerseizoen. Alle drie tekenen ze een contract voor de komende twee seizoenen, zo meldt de ploeg in een perscommuniqué.

Tom Crabbe (19) uit Merchtem is een sprinter en talentvolle pistier die dit jaar – als eerstejaars belofte – voor de opleidingsploeg van Bingoal WB rijdt. Hij werd dit jaar derde op het Belgisch kampioenschap voor beloften en won twee etappes in de Ronde van Vlaams-Brabant. Op het EK baanwielrennen U23 was hij vierde in de afvalling en behaalde hij samen met Noah Vandenbranden brons in de ploegkoers. In de jeugdcategorieën behaalde hij meerdere medailles en ereplaatsen op BK’s, EK’s en WK’s baanwielrennen.

Brem Deman (22) uit Opwijk is dan weer een renner voor de Vlaamse klassieke koersen en rijdt als laatstejaars belofte voor EFC-L&R-Van Mossel. Dit jaar won hij de Ronde van Oost-Vlaanderen, na winst in de individuele tijdrit op dag één. In de Ronde van Vlaams-Brabant kwam hij slechts drie seconden tekort voor de eindzege, na eveneens een overwinning in de tijdrit. In de eindstand van de Road Series U23, een Belgisch-Nederlands regelmatigheidscriterium van 9 nationale interclubwedstrijden, werd Deman vierde.

Jonas Geens in het tenue van Tarteletto-Isorex tijdens Nokere Koerse – foto: Cor Vos

Jonas Geens (25) uit Nijlen rijdt dit jaar een zeer sterk seizoen bij één van de beste Franse amateurteams, Morbihan Adris Gwendal Oliveux. Zes overwinningen in Franse nationale koersen plus eindzeges in de vierdaagse Essor Breton en de vijfdaagse Tour de la Manche staan dit jaar op zijn palmares.

Geens zette pas in 2022 de stap naar competitie wielrennen, hij gaf immers voorrang aan zijn studies Toegepaste Economische Wetenschappen. Geaccidenteerde parcoursen zoals in de Ardennen liggen hem goed. In 2023 won hij in de Vogezen de Tour de la Mirabelle (2.2) en hij werd 29e in de Baloise Belgium Tour na een mooie prestatie in de Ardennenrit. Geens reed toen voor Tarteletto-Isorex en combineerde dat met een halftijdse job.

Doorselecteren
Tegenover de komst van Geens, Deman en Crabbe, staat het vertrek van drie coureurs. Bij Team Flanders-Baloise vonden de afgelopen weken evaluaties plaats over wie mag blijven en voor wie er geen toekomst meer is bij de ploeg. Drie renners kregen slecht nieuws te horen: het gaat om Gilles De Wilde, Arno Claeys en Vince Gerits. Al is er voor die laatste wel nog een sprankeltje hoop.