‘Team Sunweb wil Romain Bardet als kopman’
Romain Bardet en Søren Kragh Andersen in Parijs-Nice 2020 - foto: Cor Vos
vrijdag 5 juni 2020 om 14:34

‘Team Sunweb wil Romain Bardet als kopman’

Team Sunweb heeft een aanbieding neergelegd bij Romain Bardet, dat schrijft De Telegraaf. De Duitse WorldTour-ploeg ziet in de 29-jarige Fransman een nieuwe klassementskopman. Bardet heeft bij AG2R La Mondiale een aflopend contract.

Ploegmanager Iwan Spekenbrink zegt dat transfers nog niet aan de orde zijn bij Team Sunweb. “Als het seizoen weer begint, zullen de gesprekken over nieuwe renners voor 2021 ook wel gaan beginnen”, legt hij uit. Naar verluidt zou Sam Oomen, een van de huidige klimkopmannen, twijfelen over een langer verblijf bij de ploeg van Spekenbrink.

Bardet kieskeurig: “Ploeg met een sterke ethiek”
De zaakwaarnemer van Bardet geeft toe dat zijn pupil op het punt staan om van ploeg te wisselen. “Maar er is niets afgerond”, vertelt Joona Laukka tegen De Telegraaf. “Niet met Sunweb, noch met andere teams. Het is vrij eenvoudig de namen van ploegen op te schrijven waar hij heen zou kunnen gaan. Dat zijn teams met een sterke ethiek, ook al kun je nooit honderd procent zeker zijn van alle renners.”

Eerder zijn ook Trek-Segafredo en Mitchelton-Scott gelinkt aan Bardet. De klassementsrenner rijdt sinds 2012 al voor AG2R La Mondiale. Drie keer wist hij een etappe in de Tour de France te winnen; in 2016 (tweede, red.) en 2017 (derde, red.) stond hij op het eindpodium van de Franse ronde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.