Teleurstellende Olympische Spelen blijken weg naar succes voor Ethan Vernon
foto: Cor Vos
donderdag 17 oktober 2024 om 11:40

Teleurstellende Olympische Spelen blijken weg naar succes voor Ethan Vernon

Ethan Vernon was donderdag de grote winnaar van de derde etappe van de Gree-Tour of Guangxi. De snelle Brit van Israel-Premier Tech rekende in de straten van Bama – na een millimetersprint – af met Juan Sebastián Molano. En dat terwijl de Chinese rittenkoers eigenlijk niet eens op zijn programma stond.

“Ik was eigenlijk van plan om deel te nemen aan het WK baanwielrennen (16-20 oktober, red.), maar de Olympische Spelen verliepen (ondanks een zilveren medaille op de ploegenachtervolging, red.) niet zoals gehoopt. Ik zat daarna niet lekker in mijn vel. Het was geen makkelijke periode, maar ik besloot daarna weer wat wegwedstrijden te rijden. Ik had daarna eigenlijk geen zin meer om de switch te maken naar het baanwielrennen.”

En dus besloot Vernon zich te focussen op de Gree-Tour of Guangxi, de laatste WorldTour-wedstrijd van het seizoen. “Ik heb echt naar deze wedstrijd toegeleefd en geloofde in mijn kansen. Er lag dus wel wat druk op mijn schouders. Ik had al een goede week en was er al een paar keer dicht bij. Het is mooi om het seizoen te eindigen met een overwinning, en er volgen nog een paar sprintkansen”, liet hij na afloop weten aan de verzamelde media, waaronder WielerFlits.

Winst voor Ethan Vernon – foto: Cor Vos

Israel-Premier Tech trok in de derde etappe overigens niet alleen maar de kaart van Vernon. “We besloten onze tactiek wat aan te passen, in vergelijking met de voorbije dagen”, legt de ritwinnaar uit. “Riley (Pickrell, red.) kreeg een lead-out en ik kreeg de vrijheid om zelf mijn sprint te rijden.”

“Riley begon misschien iets te vroeg aan zijn spurt, aangezien de wind in het nadeel stond, maar ik zat wel perfect. Dit was misschien niet het plan, maar we deden het wel perfect en iedereen is blij.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.