Teleurstellende Van Aert: “Hopen dat ik beter ben op de Olympische Spelen”
Wout van Aert - foto: Cor Vos
vrijdag 5 juli 2024 om 16:23

Teleurstellende Van Aert: “Hopen dat ik beter ben op de Olympische Spelen”

Wout van Aert mag dan een gerenommeerd tijdrijder zijn, in de eerste individuele tijdrit in de Tour heeft hij beslist geen potten kunnen breken. Hij kwam geen moment in de buurt van de beste tijden. “Op die eerste vals platte stroken merkte ik meteen dat het niet mijn dag was”, zegt Van Aert na afloop van zijn chrono tegen Sporza.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik had geen goed gevoel”, erkent Van Aert tegenover de internationale wielerpers. “De start ging nog goed, maar op de eerste oplopende stukken begon het al zwaar te worden. Denk niet dat ik een bijzondere tijd heb gereden.”

Geen vleugels dus voor Van Aert, ondanks zijn Red Bull-helm. “Misschien ben ik te snel begonnen, maar het was wel plan om snel te starten, want in het eerste deel lag het zwaartepunt van de tijdrit. Op die eerste vals platte stroken merkte ik meteen dat het niet mijn dag was. Ik kon daarna ook niet doortrekken.”

Minder risico’s
“Ik wist de tussentijden niet, maar ik zag een rood vakje bij het tweede tussenpunt. Dan lig je zeker niet op op kop”, merkt van Aert op. “Ik merkte ook aan de coaching dat het niet voor de eerste plek was. Daarna ben ik nog wel vol gegaan, maar ik nam misschien wat minder risico’s. Het zat er niet in vandaag.”

Is zijn mindere prestatie een veeg teken voor de olympische tijdrit eind juli? “In deze Tour zit geen tijdrit die lijkt op die van de Spelen”, antwoord Van Aert daarop. “Maar het is zeker te hopen dat ik beter ben op de Olympische Spelen.”

Groeien naar topvorm
Over zijn poulain geeft Merijn Zeeman aan dat Van Aert tijd nodig heeft om echt goed te worden. “Iedereen weet waar hij vandaan komt”, zegt hij de de NOS. “Hij heeft deze tour nodig om verder te komen en naar topvorm toe te groeien. Daar zijn dit soort dagen goed voor. Hij is natuurlijk ook gevallen in Italië, daar heeft hij een paar dagen last van gehad. Wout voelt zich gewoon goed, maar voor groeien naar topvorm is meer nodig.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.