Ten Dam: “Barguil kan tijdens de Tour in top-10 eindigen”
foto: © Giant-Alpecin
woensdag 29 juni 2016 om 15:29

Ten Dam: “Barguil kan tijdens de Tour in top-10 eindigen”

Etappezeges zijn uiteraard welkom, maar geen must bij Giant-Alpecin deze Tour de France. Het klassement van Warren Barguil is heilig en daarom krijgt hij luxeknechten Tom Dumoulin en Laurens ten Dam met zich mee. “Ik maak me geen zorgen om Warren”, vertelt Ten Dam aan het Algemeen Dagblad.

Inzet is plek bij eerste vijftien
Barguil zelf vertelde vanmorgen op de persconferentie dat hij mikt op een plek bij de eerste vijftien. “Met een eindklassering in de top-15 zou ik tevreden zijn. Ik hoop dat mijn goede benen van de Ronde van Zwitserland niet daar zijn blijven liggen”, lacht de Sprinkhaan van Hennebont. Volgens ploeggenoot Ten Dam is de Fransman veel te bescheiden: “Als ik zag hoe hard hij in Zwitserland reed, moet dat makkelijk kunnen. Ik werd al eens negende in de Tour, op acht seconden van de nummer acht. Daartoe acht ik Warren ook in staat hoor.”

Geen sleutelrol Ten Dam
In het hooggebergte moet de 35-jarige geboren Bedummer de Fransman zo lang mogelijk bijstaan. “Een sleutelrol vervullen, nee, zo wil ik het niet omschrijven. Ik probeer er gewoon te zijn voor die jongen, met name op de momenten dat hij het moeilijk heeft. In 2008 ben ik op soortgelijke manier gestart, toen als knecht van Denis Menchov. Hoewel het toen niet van me zo expliciet werd gevraagd, wilde ik steeds in de bergen de laatste man zijn die overbleef voor Denis. Terugdenkend aan de Ronde van Zwitserland, geloof ik dat ik me geen zorgen hoef te maken over Warren. Die redde zichzelf heel goed.”

RIDE Magazine
33 Reacties
29-06-2016 19:20
Ach als Barguil er zo nu een dan een flinke bodycheck tegenaangooit bij zijn concurenten dan zie ik hem die top 10 wel halen.
29-06-2016 19:31
2008 de eerste Tour voor Ten Dam. 2016 zijn laatste? Hij kan met een 30e plaats zomaar weer is de beste Nederlander in het klassement worden, maar kan ook helemaal niks worden. Ik ben benieuwd. Barguil maak ik me ook geen zorgen over. Die fietst als hij op z'n fiets blijft zitten wel naar een top tien plek.
29-06-2016 21:32
wat een onnodig negativisme wielertje. Ik denk toch dat Mollema met drie top 10's oprij wel in de top 30 moet kunnen eindigen...
En wie weet kan Kelderman ook zijn prestaties van twee jaar terug doorzetten. Gek genoeg heb ik er wel een goed gevoel over voor Kelderman!
29-06-2016 21:36
Zou mij niet verbazen als Ten Dam weer een goed klassement gaat rijden. Hij heeft dit al verschillende malen gepresteerd, dus waarom dit jaar niet weer. Het weer moet natuurlijk wel mee zitten.
29-06-2016 22:59
Mag ik iets heel erg raars zeggen? Ja dat mag ik. Ik vond Tom Dumoulin in het interview heel erg scherp staan. Is jullie dat opgevallen of komt dat door het baardje?
Ik verwacht nog een surprise van Tom De Molen.
29-06-2016 23:36
Nee, dat gaat Barguil niet lukken omdat er wel 10 beter zijn. Hij mag wel een keer vooruit rijden, omdat hij toch al ver achter staat, en dan wat minuten pakken
30-06-2016 00:35
@concorde
Ltd rept met geen woord over Dumoulin die zoals je zegt veel scherper staat dan zijn kopman, slimme tactiek.
30-06-2016 00:56
LTD heeft in Zwitserland enorm veel.last gehad van de valpartij in California. Kon 3 weken lang nauwelijks ademen door zijn rechterlong. Logisch dat hij daar dus minder was. Die pijn is nu weg, dus hij zal er staan in Tour.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.