Tenerife overstroomd met journalisten
donderdag 4 december 2008 om 13:17

Tenerife overstroomd met journalisten

Het trainingskamp van Astana zorgt voor een drukbezochte persconferentie op Tenerife. Armstrong en Contador trainen op het Spaanse eiland voor het eerst samen, en volgens ploegleider Bruyneel valt dat niet tegen.

“Hij traint alweer een tijdje terwijl de andere jongens pas sinds drie of vier weken begonnen zijn. Dus op dit moment zit hij zeker bij de top-drie van de ploeg,” aldus Bruyneel.

“We willen nu vooral een team smeden. Alles is nog hetzelfde in de ploeg. Er is nu alleen meer aandacht voor ons. Er zijn geen problemen tussen Contador en Armstrong. Op papier hebben we een sterke ploeg, maar we moeten zorgen dat iedereen gezond blijft en geen fysieke problemen krijgt. Als dat lukt moeten we gewoon het sterkste team samenstellen voor de grote koersen.”

Het is bij het vijfsterren-hotel waar de Astana-ploeg logeert een drukte van jewelste. “In grote mate toe te schrijven aan één man”, grijnst Johan Bruyneel. “Vorig jaar hielden we op stage in het Spaanse Javea ook een mediadag. Er waren welgeteld vier journalisten. Nu zijn er 120 ingeschreven, o.a. een zeventiental televisieploegen. Zeg maar het Lance Armstrong-effect.”

“Lance is een figuur. Op en zonder de fiets. Iedereen kijkt ook binnen de ploeg naar hem op en dat beseft hij ook. Die zeven jonge Kazachen zie je zo met grote ogen naar hem staren. Al verstaan ze geen zak van wat hij vertelt.”

Armstrong rijdt in de trainingen in zijn eigen Livestrong-kledij. “Een bewuste keuze”, zei hij gisteren. “Ik zal blijven toeren en trainen in de kledij van mijn wereldwijde Livestrong- campagne, maar ik koers in de Astana-kleuren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.