“Test, test, check”: Dylan van Baarle lijkt op tijd fit voor Ronde van Vlaanderen
foto: Cor Vos
donderdag 28 maart 2024 om 16:32

“Test, test, check”: Dylan van Baarle lijkt op tijd fit voor Ronde van Vlaanderen

Dylan van Baarle moest Dwars door Vlaanderen missen vanwege ziekte, maar lijkt wel te kunnen starten in de Ronde van Vlaanderen. De Nederlands kampioen deed donderdag namelijk alweer een trainingsrit van meer dan vijf uur. “Test, test, check”, luidde zijn titel op Strava. Het groene vinkje waarmee hij afsloot lijkt op positief nieuws te duiden richting De Ronde.

Van Baarle kent voorlopig nog niet het beste voorjaar uit zijn carrière. In het Openingsweekend presteerde hij nog redelijk, maar uitblinken was er niet bij. Daarna reed hij, wat de kasseiklassiekers betreft, enkel nog de E3 Saxo Classic. Hier kwam Van Baarle ten val en kende hij ook nadien pech, waardoor hij niet verder kwam dan een 88ste plaats in de uitslag. Vervolgens kwam het nieuws dat hij vanwege ziekte niet zou starten in Dwars door Vlaanderen.

Er werd gevreesd dat ook de Ronde van Vlaanderen van zijn programma zou verdwijnen, maar de Strava-post lijkt erop te wijzen dat Van Baarle weldegelijk mee zal doen aan de Hoogmis. De renner van Visma | Lease a Bike trainde drie dagen voor de wedstrijd vijf uur en tien minuten, waarin hij ruim 167 kilometer aflegde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.