Testresultaten van Froome op 3 december openbaar
De uitslag van het fysiologisch onderzoek dat Chris Froome afgelopen zomer onderging, wordt op donderdag 3 december naar buiten gebracht. De primeur is voor Esquire, dat de cijfers zowel in het magazine als op de website zal publiceren. Dat meldt de Sky-renner via Twitter.
Froome liet het uitgebreid en onafhankelijk fysiologisch onderzoek uitvoeren in de hoop om zijn criticasters de mond te snoeren. De Brit moest tijdens de door hem gewonnen Tour de France van dit jaar voortdurend afrekenen met insinuaties over dopinggebruik en negatieve reacties van het publiek.
De tests werden vlak voor het begin van de Ronde van Spanje uitgevoerd in het GSK Human Performance laboratorium in Londen. Ook tests die Froome in 2007 aan het begin van zijn carrière onderging in het Centre Mondial du Cyclisme van de UCI zijn geanalyseerd.
As promised, I will be making the results and analysis of the independent testing I did after #TDF2015 available to the public.
— Chris Froome (@chrisfroome) November 7, 2015
Sports scientists recently completed their analysis of my tests done at the @UCI_cycling @WCC_cycling in 2007 & the @GSK_HPL this year.
— Chris Froome (@chrisfroome) November 7, 2015
All the details will be published by @EsquireUK (print & online) on the 3rd of December @UCI_cycling @WCC_cycling @GSK_HPL
— Chris Froome (@chrisfroome) November 7, 2015
moet openbaren om ongefundeerde kritiek van o.a. oud profwielrenners , die voor
hun eigen deur zouden moeten vegen , te weerleggen .
Inderdaad, van wanneer dateert die test? Die test moet net voor de Tour gebeuren, er na is zijn lichaam uitgeput. Nu een test doen heeft weinig zin... of draait het puur om zijn fysiologische capaciteiten, zijnde bouw en fysieke voordelen? Ik acht de kans wel groot dat het daar om gaat, samen met wat waardes en parameters.
Bevestigend ook dat de test nu al als nutteloos wordt geoormerkt, nog voor het eerste cijfer op tafel ligt.
Bovenstaande redenatie geeft de verdedigers en de aanvallers van Froome de gelegenheid om de testresultaten naar eigen inzicht te interpreteren en meestal willen mensen hun eerdere mening bevestigd zien.