donderdag 11 juli 2024 om 18:03

Teunissen en Visbeek dolblij na derde ritzege Girmay: “Beste sprinter onder zware omstandigheden”

Video In de Tour de France zagen we donderdag een nieuwe massasprint en weer was het Biniam Girmay die aan het langste eind trok. De Eritreeër boekte alweer zijn derde zege van deze Ronde van Frankrijk. “Dit is fenomenaal natuurlijk!”, zei Mike Teunissen, ploeggenoot van Girmay bij Intermarché-Wanty, na afloop tegen WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Hij laat echt goede dingen zien. En ik denk dat we als ploeg ook echt committed zijn. Ook vandaag weer. Als het niet aan ons ligt, wordt het weer een rit waarin niemand vooruit rijdt. Maar wij wilden nog wel een beetje koers maken. En het was ook niet erg geweest als er een groep vooruit was gebleven”, wijst Teunissen erop dat Girmay op die manier zijn leidende positie in het puntenklassement had kunnen consolideren. “Maar zo is het ook goed natuurlijk.”

Het was weer een zware dag, vertelde Teunissen. “Dat is in principe goed voor ons. Je ziet ook dat de sterkere mannen – Bini, Wout – boven komen drijven”, aldus de Nederlander, die het ‘super’ vindt om onderdeel te zijn van het succesvolle Intermarché-Wanty. “Ik heb natuurlijk al wat Tours gedaan en we hebben bijna altijd veel gewonnen. Maar het went nooit, op het hoogste niveau. Dat is een heel mooi gevoel.”

Aike Visbeek: “De beste sprinter onder zware omstandigheden”
Kunnen we na de derde ritoverwinning van Biniam Girmay op het allerhoogste podium concluderen dat de Eritreeër op dit moment de beste sprinter te wereld is? “De beste sprinter onder zware omstandigheden”, voegt Aike Visbeek, performance manager bij Intermarché-Wanty, een voorwaarde toe.

De Nederlander is als eindverantwoordelijke enorm trots op het succes van zijn team. “Het is als een droom, maar we hebben er keihard voor gewerkt. We wilden de koers hard maken vanaf het begin. Dat moest gebeuren door een goede ontsnapping te laten rijden. Dat had wel wat voeten in de aarde. Louis Meintjes en Georg Zimmermann hebben zich er nog mee bemoeid. Daarna kregen we vier sterke renners in de ontsnapping. We hadden het vervolgens goed onder controle, want Alpecin-Deceuninck moest vreselijk investeren. Daarmee hebben we denk ik Bini in een zetel gezet.”

Met zijn zege deed Girmay ook weer goede zaken voor het puntenklassement. “Ik begin er nu meer vertrouwen in te krijgen. Om de groene trui naar Nice te brengen, moet hij allereerst op zijn fiets blijven zitten. En hier en daar nog wat punten te sprokkelen. Dat zou genoeg moeten zijn.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Zo blikken verschillende Belgen en Nederlanders terug op hun drieweekse

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.