Tevreden Wout van Aert derde bij rentree: “Ik mis nog wat koershardheid”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 11 juni 2023 om 18:06

Tevreden Wout van Aert derde bij rentree: “Ik mis nog wat koershardheid”

Wout van Aert is er niet in geslaagd om de openingstijdrit van de Ronde van Zwitserland te winnen. De Belg van Jumbo-Visma moest zijn meerdere erkennen in ritwinnaar Stefan Küng en Remco Evenepoel en eindigde als derde. “Het was een goede test”, was Van Aert desalniettemin tevreden met zijn prestatie.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Van Aert begon als een van de grote favorieten aan de 12,7 kilometer lange openingstijdrit, maar moest aan de streep tien seconden toegeven op Küng, die voor eigen volk naar de zege wist te fietsen. Wat heeft de renner van Jumbo-Visma geleerd van de rit tegen de klok? “Ik rij een goede tijdrit”, vertelde hij na afloop aan onder meer Het Laatste Nieuws. “Ik ben waarschijnlijk wel iets te snel gestart.”

“Ik wilde nog wat over houden voor het laatste deel. Maar volgens mij was de wind gedraaid, want ik dacht na het tussenpunt vooral wind mee te hebben. Dat was niet zo. Daarom kwam ik in de laatste kilometers te kort.”

Van Aert werkte de tijdrit af in een nieuwe positie. “Het was anders dan op training, want hier ga je volle bak. Het was een goede test. Na een stage kan het altijd twee kanten op. Maar de benen zijn in orde. Alleen zal ik nog een tikkeltje moeten verbeteren om te kunnen winnen. Ik mis nog wat hardheid”, is zijn conclusie.

RIDE Magazine
Meest gelezen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.