Theo Bos: “Mag me gelukkig prijzen dat ik Graeme heb”
woensdag 5 maart 2014 om 12:11

Theo Bos: “Mag me gelukkig prijzen dat ik Graeme heb”

Met overtuigend verschil heeft Theo Bos vandaag de zevende rit in de Ronde van Langkawi gewonnen. De sprinter van Belkin won afgetekend de massasprint, mede dankzij zijn teamgenoten. “We hebben heel goed samengewerkt en zijn nu samen super blij”, zegt hij in een reactie op de website van zijn team.

“De dag verliep heel goed. Rick reed het gat met de kopgroep dicht en de laatste vijftien kilometer hebben Jack en Steven (Bobridge en Kruijswijk, red.) het peloton onder controle gehouden, waarna ik het karwei na goed voorbereidend werk van Dennis en Graeme kon afmaken”, analyseert Bos.

Met name over zijn lead-out man Graeme Brown is hij lovend: “Ik mag me gelukkig prijzen dat ik Graeme heb. Ik denk dat hij de beste man in het peloton is om me naar voren te brengen. Hij is de snelste lead-out man en ik vertrouw hem.”

De ritzege vandaag is zijn twee etappe overwinning deze Ronde van Langkawi. Afgelopen vrijdag werden Bos en Brown eerste en tweede in de tweede rit. Ploegleider Michiel Elijzen is overwegend tevreden over het verloop van de wedstrijd tot nu toe: “De afgelopen dagen kwamen we maar niet aan sprinten toe of lukte het in de spurt zelf niet en dat was best frustrerend. Dat maakt de overwinning van vandaag extra lekker.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.