Theo Bos na winst in Hainan: “Moraal is weer opgekrikt”
maandag 21 oktober 2013 om 15:24

Theo Bos na winst in Hainan: “Moraal is weer opgekrikt”

Theo Bos schreef vandaag de tweede etappe in de Ronde van Hainan op zijn naam. De 30-jarige Nederlander had sinds de Ster ZLM Toer in juni geen koers meer gewonnen. “Winnen is altijd fijn, maar na een lange droogte is het extra lekker”, aldus Bos op de website van zijn ploeg.

De Nederlandse sprinter hunkerde door de lange periode zonder zege weer naar een succesje. “Ik wilde hier per se een rit winnen, om zo mijn moraal weer op te bouwen”, zo zei Bos na zijn zevende overwinning van het seizoen.

Ploegleider Michel Elijzen is met de tweede etappezege op rij in China en de dertigste van het seizoen voor Belkin ook zeer te spreken over zijn ploeg. “Dertig was het doel en het is mooi dat we dat ook gehaald hebben. Vandaag moet ik ook zeker de complimenten aan Marc Goos geven. Hij kwam hier met klassementsambities, maar heeft keihard gewerkt voor Theo en zich helemaal weggecijferd. Echt teamwork. Ik hoop dat we de komende dagen zo door kunnen gaan. De manier waarop we vandaag gekoerst hebben beviel heel goed. Met Theo en Moreno hebben we bewezen twee sterke sprinters in huis te hebben. Voor Theo is het heel mooi dat hij wint, dat is goed voor zijn vertrouwen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.