Tiesj Benoot tevreden na Canadese trip: “Geeft een goed gevoel richting WK”
foto: Cor Vos
maandag 16 september 2024 om 14:33

Tiesj Benoot tevreden na Canadese trip: “Geeft een goed gevoel richting WK”

Tiesj Benoot kwam zondag als zevende over de streep in de GP de Montréal, nadat hij eerder al vierde werd in de GP de Québec. De Belg trekt dus met twee top 10-noteringen weer naar Europa, waar hij zich verder zal klaarstomen voor het WK. “Het zijn twee prachtige races voor mij geweest”, is zijn conclusie.

Op de website van zijn werkgever Visma | Lease a Bike keek Benoot terug op de door Tadej Pogacar gewonnen GP de Montréal. “Ik moest net voor de sprint nog even in de remmen, anders had er wellicht voor mij nog meer ingezeten”, klinkt het. “We hebben goed gestreden als ploeg en zaten met veel renners in de finale. Een podiumplek was mooi geweest, maar als team mogen we zeker niet ontevreden zijn.”

Benoot gaat zelf ook tevreden naar huis, na twee ereplaatsen in Québec en Montréal. De 30-jarige Belg beleefde zelfs het beste Canadese tweeluik uit zijn loopbaan. “Het zijn twee prachtige races voor mij geweest. Dat geeft een goed gevoel met het WK in het vooruitzicht.”

Matteo Jorgenson wist zich ook te onderscheiden op Canadese bodem – foto: Cor Vos

Ploegleider Frans Maassen liet ook nog zijn licht schijnen op de Canadese trip van Visma | Lease a Bike. “Je hoopt op een uitschieter. Het doel was een podiumplaats en daar hebben we hard voor gewerkt. Jorgenson was zondag zeker sterk genoeg, maar kreeg niet de ruimte waar we op hoopten.”

“Ik ga naar huis met een tevreden gevoel. We hebben twee keer de koers gekleurd, ondanks dat we niet hebben gewonnen. In de breedte waren we heel sterk en hebben we tweemaal meegedaan voor de zege”, besluit de oud-renner.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.