zaterdag 6 juli 2024 om 08:16

Tijdverlies Vingegaard ingecalculeerd: “Jonas moet in derde week boven zichzelf uitstijgen”

Video De tevredenheid overheerst bij Visma | Lease a Bike na de tijdrit van Nuits-Saint-Georges naar Gevrey-Chambertin. In gesprek met WielerFlits zegt Merijn Zeeman dat hij rekening had gehouden met een groter verlies voor de Deense klassementskopman: “Het is binnen de perken gebleven.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Vandaag hadden we gerekend op wat meer tijdverlies. Gelukkig was die klim nog wel redelijk pittig en kon hij daarop nog wel wat terugpakken. Ik denk dat het gewoon heel goed was. Met deze start, met de ritten door Italië, die met de Galibier en de tijdrit wisten we dat we wat tijd zouden moeten toegeven.”

“Dat klopt ook, maar het is binnen de perken gebleven. We moeten het wel ergens proberen terug te winnen. In de derde week gaan we zien of de basis van Jonas breed genoeg is dat hij daar boven zichzelf uit kan stijgen, want dat heeft hij natuurlijk wel nodig om de Tour te winnen. Dat is afwachten. De gravelrit wordt ook spannend, maar dat geldt voor iedereen. Van één verkenning word je ook niet per se beter op gravel. We zullen daar als ploeg een topprestatie moeten leveren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.