woensdag 3 juli 2024 om 14:17

Tim Declercq dook camper in tijdens Galibier-rit: “De nood was hoog, dankjewel aan die mensen!”

Video Als je moet, dan moet je… Dat weet ook Tim Declercq. De Belg van Lidl-Trek dook tijdens de vierde etappe van de Tour de France een camper in om daar een grote boodschap te doen. “Dat gebeurt nou eenmaal af en toe een keer”, glimlachte hij een dag later bij WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Bedankt aan de mensen van de camper!”, vervolgde Declercq, die vertelde wat er gebeurde tijdens de rit over de Galibier. “Eerst denk je nog: we gaan het wel overleven tot de meet. Maar plots werd de nood zodanig hoog dat je een camper uitzoekt. De meeste mensen zijn wel heel vriendelijk.”

Voor Declercq was het niet voor het eerst dat hij bij een camper binnen ging om zijn behoefte te doen. “In de Tour wel, maar ik heb het als belofte ook weleens meegemaakt. Het gebeurt. So be it.”

Kansen voor Mads Pedersen?
Woensdag zal Declercq er weer moeten staan. Met Mads Pedersen heeft Lidl-Trek namelijk een van de favorieten in huis voor de dagzege. “Hij heeft de voorbije etappes laten zien van de sprinters de sterkste te zijn. We hebben heel veel vertrouwen in hem. Hij rijdt supergoed. Hij zou wel mogen beloond worden met een etappezege. De sterkste sprinter is niet automatisch de snelste, maar hij maakt zeker wel een kans.”

“Bovendien gaat het in de Tour de laatste vijf kilometer zo hard, het is eigenlijk een spint nadat je al vijf minuten tegen de vijfhonderd watt hebt gereden. Dus die absolute piekpower is er sowieso niet meer. Dat spreekt in het voordeel van Mads.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.