Tim Merlier rekent niet meer op deelname Ronde van Frankrijk
© Cor Vos
Nico Dick
woensdag 1 juni 2022 om 10:21

Tim Merlier rekent niet meer op deelname Ronde van Frankrijk

Hij staat nog steeds op de longlist van Alpecin-Fenix, maar Tim Merlier houdt er geen rekening meer mee dat hij volgende maand in Kopenhagen effectief ook aan de start van de Tour de France staat. “Al hou ik me wel klaar voor als iemand uitvalt”, zegt hij. Voorts hoopt Merlier op een selectie voor de Vuelta.

Merlier moest passen voor de Giro na een kwalijke elleboogblessure, opgelopen bij een val in de finale van Parijs-Roubaix. Hij hoopte daarna op de Tour, maar volgens de 29-jarige sprinter houden ze bij Alpecin-Fenix vast aan het plan met Jasper Philipsen.

“Ik hou mij wel klaar, je weet nooit dat iemand uitvalt”, zegt Merlier in een gesprek het Het Nieuwsblad. “En ik hoop dat ik voor de Vuelta wel geselecteerd word. Maar ik heb nog niks van de ploeg gehoord.”

De voormalige Belgische kampioen, die volgens onze bronnen vanaf 1 januari 2023 voor Quick-Step zal uitkomen, zit sinds 21 mei op Tenerife, waar hij de basis legt voor de tweede helft van het seizoen. Later deze week komt hij opnieuw terug naar België, zondag hervat hij de competitie in de Brussels Cycling Classic, maandag rijdt hij de Ronde van Limburg.

Ook Dwars door het Hageland en de Elfstedenronde staan op zijn programma. Daarna reist Merlier naar Slovenië. De Tour of Slovenia staat op de kalender van 15 tot 19 juni en geldt voor Merlier als laatste voorbereiding op het Belgisch kampioenschap in Middelkerke, waar hij mikt op een tweede driekleur.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.