Tim Rex verovert bergtrui in Tour de l’Avenir: “Wil in toekomst klassementsrenner worden”
foto: Intermarché-Wanty en Tour de l'Avenir, via X
maandag 19 augustus 2024 om 20:24

Tim Rex verovert bergtrui in Tour de l’Avenir: “Wil in toekomst klassementsrenner worden”

Tim Rex werd derde in de eerste etappe-in-lijn van de Tour de l’Avenir. Toch is de 20-jarige Belg – die normaal gesproken uitkomt voor de beloften van Intermarché-Wanty – uiterst tevreden. “Ik wist dat ik niet de beste sprinter in de kopgroep was. Ik denk dat ik het vandaag niet beter kon doen”, zei hij na afloop bij DirectVelo.

Voor Rex betekende de eerste etappe in de ronde van de toekomst een dag in de winnende vlucht. Ondanks dat de lange renner geen etappezege wist bij te schrijven, ging hij niet met lege handen naar zijn hotelkamer. De talentvolle Belg is vanaf morgen de drager van de bollentrui. “Ik heb hem vandaag gepakt, dus ik heb in ieder geval iets. Maar het is niet mijn uiteindelijke doel om deze trui te hebben. Ik weet nog niet of ik hem kan proberen te verdedigen.”

Dat Rex nog niet weet of hij de trui gaat verdedigen heeft ermee te maken dat de grote favoriet voor de eindzege – Jarno Widar – bij hem in het team zit. De recentste winnaar van de Giro Nxt Gen maakt indruk op zijn ploeggenoten. “Met Jarno in het team hebben we duidelijk een leider. Hij is echt sterk”, zegt Rex, die volgend seizoen uitkomt voor de opleidingsploeg van Visma | Lease a Bike.

Toch geeft de renner van de Belgische formatie aan dat hij zo’n leidersrol in de toekomst ook wel ambieert. “Ik zou mezelf omschrijven als een klimmer. Ik hoop op een dag een renner te worden die in staat is om mee te doen in het algemeen klassement. Tijdens de Giro Valle d’Aosta zag ik bijvoorbeeld dat ik goed herstelde en dat ik steeds beter werd naarmate de dagen verstreken. We zullen tijdens deze Tour de l’Avenir nog beter zien hoe het gaat”, laat hij weten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.