donderdag 29 augustus 2024 om 16:57

Tim Wellens gelooft in vierde eindzege Renewi Tour: “Ik hou van de Muur van Geraardsbergen”

Video Op de tweede dag van de Renewi Tour heeft Tim Wellens op de tijdritfiets goede zaken gedaan in het algemeen klassement. De Belgisch kampioen tijdrijden wist in eigen land naar de vijfde tijd van de dag te rijden, waardoor hij na twee dagen de vierde plek in het klassement bezet houdt. Een goede uitgangspositie voor de renner van UAE Emirates met de laatste zware dag nog voor de boeg.

“Het ging vandaag redelijk goed, de benen draaiden goed rond”, opent Wellens onder meer voor de camera van WielerFlits. “Het ging wellicht een klein beetje minder dan twee weken geleden in Polen, maar ik ben tevreden met mijn tijdrit. Iedereen weet dat de laatste rit heel zwaar gaat zijn. Met de Muur van Geraardsbergen kunnen de verschillen daar heel groot zijn. Ik ben voor nu tevreden met dit resultaat, want ik ben momenteel vijfde.”

De 33-jarige Belg staat zestien seconden achter op ritwinnaar Alec Segaert (Lotto Dstny). De laatste dag kan er echter nog veel gebeuren. “Ik hoop dat ik dan een goede dag heb en dat anderen erdoorheen zakken. Iedereen weet dat de laatste rit altijd heel zwaar is. Daar kan nog veel gebeuren. De Muur van Geraardsbergen is één van mijn favoriete klimmen. Ik rijd die graag op. Als iemand beter is neem ik daar genoegen mee, maar uiteraard ga ik voor de hoogste plaats.”

Gedurende de tijdrit kon de renner van UAE Emirates zich niet alleen een goede uitgangspositie verschaffen, ook kon hij zijn Belgische driekleur voor het eerst aan het eigen publiek tonen. “Dat is altijd leuk, zeker in België. Ik heb niet vaak de kans om deze trui aan te trekken. Het is de vierde keer in totaal en de eerste keer in eigen land.”

Ten slotte kijkt Wellens ook vooruit. Als nationaal kampioen tijdrijden zal hij echter niet de kleuren van zijn land verdedigen op het EK én het WK tijdrijden. “Ik kan helaas niet deelnemen aan het EK in Limburg, omdat ik dan in Canada ben. Daar ga ik twee mooi WorldTour-koersen rijden. Dus ik moet het EK in het mooie Limburg missen, maar Canada is een mooi alternatief. Ook het WK tijdrijden doe ik niet aan mee. De wegwedstrijd is wel een doelstelling.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.