Tim Wellens snelt naar tijdritzege in Ronde van Polen: “Dit is toch onverwacht”
foto: Cor Vos
dinsdag 13 augustus 2024 om 19:26

Tim Wellens snelt naar tijdritzege in Ronde van Polen: “Dit is toch onverwacht”

Tim Wellens werd eerder dit jaar al Belgisch kampioen tijdrijden en liet ook dinsdag weer zijn klasse zien tegen de klok. De renner van UAE Emirates kwam in de bijzonder lastige tijdrit van de Ronde van Polen als winnaar uit de strijd. Wellens versloeg de nodige grote namen, niet in het minst tweevoudig Tourwinnaar Jonas Vingegaard.

Wellens stapte vandaag met goede benen uit bed, maar had toch niet meteen rekening gehouden met de zege. “Ik voelde me heel goed vandaag. Je probeert natuurlijk altijd voor de overwinning te gaan, maar deze is toch onverwacht, want er zijn hier veel goede renners. Het was heel warm, maar het was maar een korte tijdrit”, tekent Sporza op uit zijn mond.

“Ik heb goede herinneringen hier (Wellens won acht jaar geleden de Ronde van Polen, red.) en dus ben ik altijd heel gemotiveerd om terug te komen. Bovendien is het ook een parcours dat me goed ligt.”

Tim Wellens op weg naar een nieuwe tijdritzege – foto: Cor Vos

Voor Wellens is deze tijdritzege een welkome opsteker, nadat hij gisteren al behoorlijk veel tijd verloor in de openingsrit. “Gisteren ben ik heel wat tijd verloren door een valpartij, dus het algemeen klassement zal er voor mij niet meer in zitten, helaas.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.