Titelverdediger Tom Pidcock uit kritiek op mountainbikeparcours in Parijs: “Het is saai en gewoon gravel”
foto: Cor Vos
vrijdag 26 juli 2024 om 16:07

Titelverdediger Tom Pidcock uit kritiek op mountainbikeparcours in Parijs: “Het is saai en gewoon gravel”

Tom Pidcock heeft kritiek geuit op het mountainbikeparcours op de Olympische Spelen in Parijs. De titelverdiger in de cross-country vindt dat het parcours geen echt mountainbikeparcours, aangezien het ‘gewoon gravel’ is. Pidcock is niet de enige die kritisch is, eerder vertelde Puck Pieterse aan WielerFlits dat zij ook bedenkingen heeft bij de omloop in Parijs.

“Het is saai en ik denk dat ze er beter een meer mountainbikeparcours van hadden kunnen maken”, was Pidcock recht voor de raap bij CyclingWeekly. “Het is niet het beste parcours ter wereld, maar het is voor iedereen hetzelfde, dus… Wij mountainbikers houden van onze sport om bepaalde redenen. Je rijdt op speciale plaatsen en parcoursen. Maar als je gewoon over een heuvel rijdt waar grind op ligt, dat is niet mountainbiken.”

De kritiek van Pidcock doet denken aan de woorden van Pieterse op de persconferentie van de Nederlanders. “De toplaag is gravel, wat het glad maakt in sommige bochten. Het is extra opletten in dat opzicht. Het is mooi als de koers op de klimmen bepaald kan worden. Maar ik denk zeker dat, als je hier het ritme er goed in hebt, dat je ook op de stukken tussendoor veel tijd kunt goedmaken”, zei de jonge kanshebster voor de camera van WielerFlits.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.