Toekomst van gerenommeerde opleidingsploeg Trinity Racing in gevaar
Ter illustratie - foto: Cor Vos
zaterdag 7 september 2024 om 12:34

Toekomst van gerenommeerde opleidingsploeg Trinity Racing in gevaar

De toekomst van Trinity Racing is in gevaar. De gerenommeerde opleidingsploeg kampt met financiële problemen. Momenteel zijn ze aan het koersen in de Tour of Britain, maar dat zou wel eens hun laatste koers kunnen zijn. Dat meldt journalist Daniel Benson op zijn website.

Trinity Racing, een Brits continentaal team, staat al een tijdje gekend als de beste opleidingsploeg in de Britse wielerwereld. Zo leidden ze onder meer de olympisch kampioen mountainbike Tom Pidcock op, maar ook renners als Ben Turner, Ben Healy, Luke Lamperti en Thomas Gloag passeerden bij het team.

Ondanks de successen als opleidingsploeg gaat het momenteel niet goed met de Britten. Benson schrijft dat ze moeite hebben met de stijgende bedrijfskosten, maar ook dat ze een daling ervaren in de sponsoring. “Het zijn extreem uitdagende tijden in het wielrennen. Het is erg moeilijk om oplossingen te vinden”, vertelde teamverantwoordelijke Andrew McQuad in gesprek met Benson.

“Deze ploeg betekent erg veel voor mij. Het is verbazingwekkend als je denkt aan al het talent dat wij hebben opgeleid. We hebben echt veel kansen kunnen creëren voor heel wat jonge renners. Dat gezegd zijnde, is het op dit moment erg moeilijk. Iedereen houdt van het team, maar dat lost de moeilijke situatie niet op”, sloot McQuad af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.