Tom Boonen beantwoordt de vraag of hij bondscoach wil worden van België
foto: Cor Vos
dinsdag 1 oktober 2024 om 13:18

Tom Boonen beantwoordt de vraag of hij bondscoach wil worden van België

Verschillende oud-profs hebben kenbaar gemaakt dat ze de nieuwe bondscoach van België willen worden. Tom Boonen hoort echter niet bij die groep. De oud-renner zei in het tv-programma Wielerclub Wattage dat hij niet de ambitie heeft om Sven Vanthourenhout op te volgen. De Bom van Balen vertelde ook dat hij weet waar Vanthourenhout zijn carrière vervolgt.

Serge Pauwels en Greg Van Avermaet worden al langer genoemd als potentiele opvolgers van Vanthourenhout. Ook Philippe Gilbert heeft zich inmiddels in dit rijtje gevoegd: de 42-jarige Waal maakte bekend dat hij gesolliciteerd heeft naar de functie van bondscoach.

Niet verwonderlijk dus, dat Gilberts generatiegenoot Boonen (43) in Wielerclub Wattage ook werd gevraagd naar zijn ambities om de nieuwe bondscoach van België te worden. De wereldkampioen van 2005 veegde die suggestie echter meteen van tafel. “Niet bestaande”, was de wereldkampioen van 2005 duidelijk.

Toekomst Vanthourenhout
Boonen vertelde in hetzelfde tv-programma ook nog dat hij weet waar de toekomst van Vanthourenhout ligt. “Ik weet waar hij naartoe trekt, maar ik zeg het niet”, aldus de voormalig klassiekerspecialist. “Hij heeft het me gezegd, maar het is niet aan mij om dat te openbaren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.