Tom Boonen laat Vuelta a España links liggen
Foto: Sirotti
woensdag 29 juli 2015 om 08:46

Tom Boonen laat Vuelta a España links liggen

Tom Boonen laat dit seizoen de Ronde van Spanje aan zich voorbij gaan. De Belg van Etixx-Quick-Step kiest voor een andere voorbereiding op het wereldkampioenschap in Richmond. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag.

De Eneco Tour is de eerstvolgende wedstrijd voor de 34-jarige renner. Daarna gaat hij van start in de Vattenfall Cyclassics. De rest van zijn programma hangt af van deelname aan het wereldkampioenschap ploegentijdrit. Mocht Boonen geselecteerd worden door Etixx-Quick-Step, dan rijdt hij hoogstwaarschijnlijk de Canadese ééndagswedstrijden in Quebec en Montréal. Anders kiest de Belg voor de Ronde van Groot-Brittannië.

Vorig jaar besloot Boonen wél mee te doen aan de Vuelta a España. Toen was hij in de twaalfde etappe dichtbij een etappezege. Alleen John Degenkolb bleef hem voor in een massasprint.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
29 juli 2015 09:14
Begrijpelijk. Boonen heeft daar weinig te zoeken als ik de aankomsten in de Vuelta zie en uitrijden zal hij de ronde toch niet.
De eerste week is redelijk zwaar en lijkt me geen ideale voorbereiding op het WK voor hem.
29 juli 2015 09:14
Is Boonen dan al zeker van het WK? Volgens mij zou hij niet volledig kansloos zijn op het parkoers in Richmond maar dat geldt in nog grotere mate voor Gilbert en van Avermaet (en wellicht Van Marcke).
Volgens mij is België ook nog niet zeker van deelname met 9 renners. Op de UCI-ranking staan ze slechts 9e en dus doemt het scenario van een paar jaar geleden op toen ze in de Ronde van Polen 3 startplekken voor het WK misliepen.
29 juli 2015 09:21
De UCI had gewoon een extra rondje moeten organiseren in de buurt van Richmond in aanloop naar het WK. Mooi deelnemersveld verzekerd en goed om de aandacht voor het WK en het wielrennen tout court aan te wakkeren. Nu maken renners een afweging tussen competitieritme opdoen in Europa of deelnemen aan de Canadese WT-koersen en een jetlag goed te verwerken, maar dan wel amper twee koersdagen in 3 weken hebben (behalve ploegen die deelnemen in Alberta).
29 juli 2015 09:29
Denk dat België wel veilig is in de top 10 van het landenklassement en met 9 man kan starten. Ze hebben een aardige voorsprong op de nummer 11 Slovenië.

En het devies was toch altijd, wil je WK winnen, moet je (deels) de Vuelta hebben gereden? Of gaat dat dit jaar niet op gelet op de locatie van het WK?
29 juli 2015 09:34
@John Bidon, Dat devies heeft Kwiatkowski vorig jaar al de wereld uit geholpen. Zeker dit jaar vraag ik me af of de Vuelta de beste voorbereiding op het WK zal zijn.
29 juli 2015 09:37
@John Bidon
Van de laatste vier wereldkampioenen is Gilbert de enige die de Vuelta reed in zijn voorbereiding. Dus een must is het zeker niet.
29 juli 2015 09:46
@john bidon
Ik weet niet op welk moment de UCI-stand bepalend is voor deelname aan het WK maar bv Polen kan nog veel punten scoren in de eigen ronde met Majka. Noorwegen en Portugal staan ook nog enigszins in de buurt en bv Rui Costa kan nog scoren in San Sebastian.
Daar staat natuurlijk tegenover dat Belgie zelf ook nog punten gaat halen (met name in de Eneco Tour).
29 juli 2015 10:00
@Tutu888 & John Bidon,
Als de Eneco Tour nog meetelt dan moet het voor België inderdaad geen probleem zijn.

Meteen maar even opgezocht, maar ET lijkt niet meer te tellen. In de UCI reglementen die ik kan vinden staat dat het gaat om de ranking op 15 augustus, dat is de laatste zaterdag van de ET. Als dat klopt gaat het lijkt mij om de ranking na de ronde van Polen. Mijn inziens echter wel een beetje aparte datum gezien de ranking meestal op de maandag (na een WT-wedstrijd) wordt bijgewerkt.
29 juli 2015 10:43
De Canadese wedstrijden zijn dit jaar bij uitstek geschikt als WK voorbereiding. Dat lijken ze de laatste jaren sowieso al te zijn zoals albertooo opmerkt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.