Tom Boonen mag starten in Ronde van België
foto: Marcel Koch
maandag 25 mei 2015 om 12:43

Tom Boonen mag starten in Ronde van België

De organisatie van de Giro d’Italia heeft Tom Boonen toestemming gegeven om te starten in de Ronde van België, meldt HLN. De renner van Etixx-Quick-Step verliet de Giro na de dertiende etappe om zich te richten op zijn andere doelen. Om te starten in een nieuwe wedstrijd terwijl de race waarin je bent uitgestapt nog voortduurt is toestemming nodig. Boonen heeft die nu gekregen van wedstrijdorganisator RCS.

In de Ronde van België kan de 34-jarige renner zich voorbereiden op het Belgisch kampioenschap tijdrijden en de Europese Spelen in Baku, waar hij zal starten in de wegrit.

RIDE Magazine
66 Reacties
25-05-2015 20:07
@GreenDay en @Geraint +10000
Als grote Boonen fan geef ik ook wel toe dat hij niet meer de topper van vroeger is en die hoog waarschijnlijk nooit meer zal worden. Maar hij was in OHN en KBK veruit de beste op de kasseien en als wegkapitein is hij een zeer belangrijke schakel binnen EQS. Trouwens is iedereen vergeten dat hij vorige jaar twee ritten won in de RvB ?
25-05-2015 20:11
Ik ben geen Boonen fan, en ik heb vaak gevloekt als hij won, maar niemand kan het palmares van Boonen ontkennen.. Een deel keer PR, RVV, groene trui, Wereldkampioen...
Ik snap zelfs de commotie niet hier...
25-05-2015 20:19
@Romāns Vainšteins
Ik gok dat hij gewoon naar de Giro is gegaan om er eens te zijn geweest.
@Thoin
Mooi om een niet-Boonen fan te horen die er toch in slaagt hem te respecteren. Het siert je. :D
25-05-2015 20:37
@Thoin
Quote:
maar niemand kan het palmares van Boonen ontkennen..


Doet iemand dat dan?
25-05-2015 20:44
AH dus als je wat vindt over Boonen moet je eerst passeren aan de Boonen-tempel, respect betuigen en bepaalde feiten erkennen alvorens je gewoon mag zeggen wat je op ander gebied vindt? Belachelijk gedoe zeg zuiderburen! Zijn palmares en grote klasse staan helemaal niet ter discussie man. Wat een non-discussie met non-argumenten.

Maar als jullie het zo graag willen horen: best een aardige kerel, klasbak, ubertalent. Ga maar verder met de zelfbevlekking en chronische ontkenning. Past prima bij de Vlaamse beleving van wielrennen.
25-05-2015 20:50
Zelfbevlekking en chronische ontkenning? Dat maak jij ervan. Iemand die bereid is om - louter ter vermaak - op een feestje cocaïne te nemen, is ook bereid om beroepsgewijs dingen in te nemen die niet helemaal koosjer zijn. Net als het merendeel van de andere beroepsrenners. Kan je even toelichten wat dat te maken heeft met chronisch ontkennen in het Vlaamse wielrennen? Elke fan hoopt dat zijn sport zo clean en fair mogelijk wordt beoefend, ik denk dat we daar allemaal gelijk in zijn. Al maken ze het ons als wielerfan niet bepaald makkelijk op dat vlak.

Waar het mij om gaat is dat hier eerder zo afgegeven werd op Boonen omdat hij in een andere wedstrijd start, terwijl dat jaarlijks meerdere keren gebeurt. Da's hypocriet, want bij andere renners wordt daar geen spel rond gemaakt.
25-05-2015 21:03
Nounou +1000 en +10000 dat maakt enorm veel indruk. Duurde even voordat ik weer durfde reageren.
Respect verdien je met gedrag, niet alleen met prestaties. Gedrag waarmee je laat zien niet alleen aan jezelf te denken, maar ook aan anderen.
Wat me stoorde bij de Giro start was het bericht dat hij via de ploegentijdrit voor het roze wou gaan. Alsof er niet nog 8 ploeggenoten zijn die misschien ook wel een dagje in het roze willen rijden. Als dat dan mislukt rijdt hij een poosje voor spek en bonen (boonen?) mee en stapt dan af. Op naar de ronde van België, niet om ploegmaats te helpen maar ter voorbereiding op het BK tijdrijden en de Europese spelen. Een paar dagen voor die Spelen zal hij wel een bericht naar buiten brengen dat het parcours geknipt voor hem is. Om op die manier de bondscoach onder druk te zetten het niet in zijn hoofd te halen iemand anders als kopman aan te wijzen.
Enz. Enz. Enz.
25-05-2015 21:17
@Boum, oh ja? Wie zou jij spelen voor de ritten die Boonen vorig jaar heeft gewonnen? Die zijn er namelijk dit jaar opnieuw.
25-05-2015 21:29
@Geraint Steegmans? Oh nee, die is weggepest.
25-05-2015 21:45
Het wijkt hier gewoon van de discussie af. Het gaat erom dat Boonen de Giro gebruikt heeft en er nu uit stapt voor de ronde van België, terwijl hij helemaal niet in vorm is. Daarbij neemt hij iemands Giroplek en iemands plek van de ronde van België af. Hier blijkt uit dat heel EQS zich in de maling laat nemen door een Boonen over de top.
25-05-2015 22:01
Nederlanders zijn toch echt de grootste calimero's ter wereld, ze zijn ook de enige die dat woord gebruiken in die zin.

Wel grappig, dezelfde mensen die Boonen hier afbreken, zitten te geilen op die opgever van een Gesink. Als Boonen zijn pech niet meetelt, telt die van Gesink ook niet mee wat mij betreft.
25-05-2015 22:34
@nero,

Ja en rijdt nu de pannen van het dak. Oh wacht...

@Sven, moet nog blijken dat Boonen niet in vorm zal zijn voor de Ronde van België. Ik zie hem er gewoon staan in Knokke-Heist. Heeft twee weekjes perfect kunnen roderen ;)
26-05-2015 01:56
Het is weer B-NL hier.. valt wel op dat degene die dat flink aangezwengeld heeft geen enkele bijdrage on-topic heeft gegeven. Amen.
26-05-2015 09:30
Breaking: Ook Vorobyev staat na zijn opgave in de Giro schaamteloos aan de start van de Ronde van België. Mee op de brandstapel die slappeling!
26-05-2015 18:29
@Tippie Waar is het Vorobyev topic?
27-05-2015 12:30
Wie is Vorobyev...?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.