Tom Gloag (Visma | Lease a Bike) keert na 362 dagen afwezigheid terug in koers
foto: Cor Vos
Youri IJnsen
Nick Doup
dinsdag 23 juli 2024 om 10:41

Tom Gloag (Visma | Lease a Bike) keert na 362 dagen afwezigheid terug in koers

Tom Gloag maakt in de Czech Tour zijn rentree na bijna aan jaar afwezigheid. Het 22-jarige Britse klimtalent begint donderdag aan de Tsjechische UCI 2.1-koers. Zijn laatste wedstrijd voor Visma | Lease a Bike was de Clásica San Sebastián op 29 juli vorig jaar. Eind augustus werd hij aangereden op training, waarna een lange revalidatie volgde.

Gloag was er na de aanrijding zwaar aan toe, waarbij de artsen in het ziekenhuis zijn knie onmiddellijk moesten opereren. “Tom rijdt in Tsjechië inderdaad zijn eerste wedstrijd na een lange revalidatie”, klinkt het bij de ploeg op navraag van WielerFlits. “Het is vooral de bedoeling om hem weer wedstrijdritme op te laten doen, we mogen echt nog geen resultaten van hem verwachten. Maar zowel voor hem als voor de ploeg is het heel fijn dat hij weer een rugnummer kan opspelden na een behoorlijk moeilijke tijd.”

De talentvolle Brit koerst sinds 2023 voor Visma | Lease a Bike. In zijn eerste profjaar werd hij meteen zesde in de Ronde van Valencia en elfde in de Ronde van Romandië. Vervolgens werd hij op het laatste moment ingevlogen voor de Giro d’Italia, na veel corona-gevallen en een blessure van Jan Tratnik vlak voor de start. Hij reed de ronde uit, die de ploeg won met Primož Roglič. Daarna reed Gloag alleen nog maar de Clásica San Sebastian voordat het noodlot toesloeg. Hoe zijn verdere programma eruitziet, is nog niet bekend.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.