Tom-Jelte Slagter enige Nederlander in Giro-selectie Cannondale-Garmin
foto: Sirotti
donderdag 7 mei 2015 om 11:36

Tom-Jelte Slagter enige Nederlander in Giro-selectie Cannondale-Garmin

Tom-Jelte Slagter keert na twee jaar afwezigheid terug in de Ronde van Italië. De 25-jarige renner debuteerde in de Giro van 2011, waarin hij in de vierde etappe uitviel na een zware valpartij. In 2012 keerde hij terug met een 30e plaats in het eindklassement. In 2013 reed Slagter namens Blanco/Belkin geen enkele grote ronde. Vanwege vastgelopen contractonderhandelingen hield de ploegleiding hem uit de selectie voor de Tour de France. Vorig jaar reed hij met Garmin-Sharp ‘La Grande Bouclé’ wel. Dit seizoen trapt de ‘Pocket Rocket’, net als in 2012, weer af met deelname aan de Giro d’Italia.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Slagter is daarmee de enige Nederlander die zijn opwachting maakt in de selectie van de fusieploeg. Dylan van Baarle en Sebastian Langeveld ontbreken in de negenkoppige selectie, waar ook voormalig Giro-winnaar Ryder Hesjedal deel van uitmaakt. “Hij gaat in goede vorm van start in deze Giro”, aldus ploegleider Charles Wegelius “Ryder weet hoe hij zich moet voorbereiden op een grote ronde. Zijn ervaring, als oud-winnaar, is ontzettend belangrijk voor het team.”

Hesjedal heeft zelf alvast ontzettend veel zin in de Italiaanse rittenkoers: “Ik kan bijna niet enthousiaster zijn dan ik nu ben, omdat ik samen met een fantastisch team mag starten aan alweer een Ronde van Italië. De renners en de ploegleiding weten allemaal hoe zwaar een koers van drie weken is en zijn klaar voor een nieuwe uitdaging, in een race die ons team zeer goed ligt”, aldus de Canadees op de website van de ploeg.

Selectie Cannondale-Garmin voor de Giro d’Italia 2015 (9-31 mei)
flag-co Janier Acevedo
flag-us Nathan Brown
flag-pt André Cardoso
flag-us Tom Danielson
flag-it Davide Formolo
flag-ca Ryder Hesjedal
flag-it Alan Marangoni
flag-nl Tom-Jelte Slagter
flag-it Davide Villella

RIDE Magazine
33 Reacties
Sorteer op:
7 mei 2015 11:37
Zou Formolo voor een klassement (mogen) rijden?
7 mei 2015 11:39
Wie zijn de andere 7 renners dan?
7 mei 2015 11:43
@DMenchov

CANNONDALE-GARMIN 2015 GIRO D’ITALIA LINE UP
ACEVEDO, Janier
BROWN, Nathan
CARDOSO, Andre
DANIELSON, Tom
FORMOLO, Davide
HESJEDAL, Ryder
MARANGONI, Alan
SLAGTER, Tom
VILLELLA, Davide
7 mei 2015 11:43
Zitten wel wat aankomsten bij die voor Slagter gemaakt zijn maar of hij dan Matthews en Gilbert en dat soort mannen voor kan blijven is de vraag.
7 mei 2015 11:48
Is een top-drie voor Hesjedal reeel en kan Danielson verrassen als ze de ploegentijdrit ongeschonden doorkomen ?
7 mei 2015 11:56
Leuk dat Slagter erbij is! Deze ronde zou hem goed moeten liggen, dus ik ben benieuwd hoe ver hij komt. En ja, er zijn hele goede concurrenten, maar dat maakt het des te interessanter. Hij heeft er al vaker grote mannen opgelegd, toch?
Hesjedal zie ik niet ver meer komen. Blijft een mooie renner omdat hij zo graag aanvalt, maar is niet constant genoeg (meer) om hoog te eindigen.
7 mei 2015 11:59
Ben benieuwd wat de keuzes van de ploegleiding zijn. Gaat ze voor het AK met Hesjedal, Acevedo of Formolo (Lijkt me een top-10 het maximaal haalbare)? Laten ze het klassement links liggen en gaan ze volledig voor etappezeges? Maken ze een doel van de bergtrui?

@Robotour: nee en nee
7 mei 2015 12:01
@robotour. Beiden zijn goed in vorm, dus ik verwacht wel iets van ze. Maar top 3 voor Hesjedal? Ik denk top 5. Vorig jaar werd hij negende ondanks een grote achterstand na de noodlottige TTT.
7 mei 2015 12:05
@redactie
Slagter maakte in 2011 al zijn debuut in de Giro, toen hij uitviel na een zware val op de Strade Bianchi.
7 mei 2015 12:08
Tom voor een etappe?!
7 mei 2015 12:19
Ook benieuwd of Villella zich hier eens kan gaan tonen..
7 mei 2015 12:42
Tom voor de bollen.
7 mei 2015 13:04
@Tutu888
Inderdaad, hij viel toen heel lelijk, net een dag na de noodlottige val van Weylandt. Iedereen (ik incluis) schrok zich kapot bij het zien van de val. Hij bleef toen ook lang stil liggen kan ik me herinneren.
7 mei 2015 13:40
@Arry1337
Precies zoals ik het toen heb beleefd, leek wel alsof hij minutenlang daar lag, maar dat zal vast iets meegevallen zijn.

Met dit team kan het alle kanten op, maar ik ga er van uit dat ze wel mee gaan doen voor een boel etappes en voor een hoog plaatsje in het klassement.
7 mei 2015 13:40
LEKKER VOOR EIGEN KANSEN GAAN TOM. En laat die Hesjedal met zijn motortje in zijn fiets het maar uitzoeken!
7 mei 2015 14:46
Er wordt bij Cannondale niet eens gesproken over de eventuele ritkansen voor Slagter, dat is toch een slecht teken... Hopelijk durven ze voor hem te rijden in bepaalde heuvelritten, hoewel ie het denk ik altijd zal moeten afleggen tegen oa Matthews en/of Gerrans.
7 mei 2015 14:51
Zeker met die monster tijdrit moet aanklampen in de bergen genoeg zijn voor Hesjedal om in ieder geval een top 10 (ik durf zelfs te gokken op top 5) klassering neer te zetten. Voor de rest een lekker team om aan te vallen mocht dit niet lukken. Hopelijk kan Slagter zijn vorm van Parijs - Nice vorig jaar hier ook laten zien, toen was hij toch erg sterk op de korte, steile finishes.

Kan iemand mij misschien wat meer vertellen over Nathan Brown? Wat voor een soort renner is dat?
7 mei 2015 14:53
Wat voor rol krijgt Formolo deze giro?
7 mei 2015 15:07
@ Dr Ferrari

Contador, Porte, Uran, Izaguirre, König, Kreuziger, Intxausti, Van den Broeck en Zakarin schat ik stuk voor stuk veel hoger in dan Hesjedal in de tijdrit. Ik weet niet zo goed waar de notie vandaan komt dat hij zo sterk is in tijdritten, ik denk doordat ie daar de Giro in win (maar wel van Rodriguez..).

Ik zou zelfs Pozzovivo, Caruso, en nog hoger inschatten op dit moment, zo gek ben ik wel ;).
7 mei 2015 15:17
Giro 2012 was toch een beetje zijn doorbraak bij mij. Klimmetje in Assisi waar die even leek te gaan winnen. Hopelijk zitten er weer mogelijkheden voor hem bij. Rit 7, 12 en 14 misschien.

edit: 14 niet natuurlijk, das een tijdrit :0
7 mei 2015 15:18
@LyndaLid

We zullen het zien (heel makkelijk antwoord, ik weet het). Toch denk ik dat Hesjedal in de achtergrond nog wel aan kan blijven klampen en nog een mooie top 10 notering neer kan zetten. Zo'n slechte klimmer is het nou ook weer niet.

Ben vooral benieuwd naar de tactiek van dit team, kan een hele leuke Giro worden mochten zij zich elke berg etappe in de aanval gooien. Ik hoop dat Formolo niet voor een anonieme top 20 plaats gaat, maar een aantal mooie etappes uitkiest om voor de winst te gaan.
7 mei 2015 15:21
God, die Giro-zege van Hesjedal. Krijg er nog nachtmerries van :(

Ik vind het jammer dat Acevedo maar niet echt doorbreekt daar. Vaughters had het nog over dat Acevedo duizelingwekkende testen wegtrapte aan het begin van 2014, beter dan welke andere Garmin renner dan ook. Maar ze lijken hem niet echt te zien als kopman daar. Reed toch top-10 in Zwitserland en California vorig jaar.
7 mei 2015 15:24
@ Dr Ferrari

Ja haha, dat is ook wel het meest logische antwoord. Top 10 sluit ik ook zeker niet uit hoor, maar dan moet er wel wat gebeuren met mannen die in principe voor hem zouden kunnen eindigen. Anders zie ik het niet direct gebeuren.
7 mei 2015 15:44
Je moet Vaughters ook niet te serieus nemen Purito. Zijn uitspraken zijn vaak 'over de top' zowel in positieve als negatieve zin.
7 mei 2015 16:26
@Orakel
Dat is zeker waar, maar als iemand bepaalde resultaten trapt in testen, dan is dat natuurlijk een constatering. En die schijnen fantastisch te zijn bij Acevedo.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.