Tom Leezer: “Ik heb mijn zinnen op het NK gezet”
donderdag 4 juni 2009 om 14:01

Tom Leezer: “Ik heb mijn zinnen op het NK gezet”

Tom Leezer reed een uitstekend voorjaar voor zijn ploeg Rabobank, in sommige wedstrijden kwam hij net te kort voor de winst, maar hij toonde zich goed in diverse finales. Bovendien was de rappe renner vaak een perfecte gangmaker en laatste pion voor de sprint van ploegmakker Brown. Nu wil Leezer voor de winst gaan tijdens het Nederlands kampioenschap eind van deze maand: “als ik gewoon goed ben ga ik zeker mee doen voor de overwinning”.

“De voorjaarsklassiekers zijn uitstekend verlopen, ik had vooraf niet durven hopen dat het zo goed zou gaan, mijn hart ligt daar en het ging beter dan verwacht.”

“Nu komt eerst het NK, dat is voor mij erg belangrijk, hier heb ik mijn zinnen op gezet. Mijn kansen voor NK schat ik hoog in, als ik gewoon goed ben ga ik zeker mee doen voor overwinning. Daarna ga ik op bouwen naar de Vuelta. Is een mooie uitdaging en ook een grote ronde.”

“Ik heb naar mijn zin de ProTour ploeg, nu gaat het erg goed. Vorig jaar ging hier en daar wat minder in de koersen, maar dit werd goed opgevangen door de ploeg. Het is moeilijke als je eerst meedoet voor overwinnen, terwijl je daarna blij bent dat je kan volgen. Wat bij de Continentals de grote koersen zijn, dat zijn nu de kleine koersen.”

“Top tien, een derde of vijfde plek is leuk, maar ik hoop nu toch eens te winnen. Ik denk zelf nog ver te kunnen groeien, maar dat gaat de toekomst ons leren.”

RIDE Magazine
Meest gelezen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.