Tony Martin neemt woorden terug over ‘aparte status Froome’
foto: ASO
zondag 17 december 2017 om 09:36

Tony Martin neemt woorden terug over ‘aparte status Froome’

Tony Martin heeft in een bericht op Facebook gereageerd op zijn eerdere uitlatingen in de zaak-Chris Froome. De Duitser vroeg zich af of Froome en Sky een aparte status hebben, omdat zij uitleg mogen geven na de positieve test van de Tour- en Vueltawinnaar op Salbutamol. “Ik begrijp nu dat de UCI deze zaak behandelt volgens de regels en dat Froome geen speciale behandeling krijgt”, geeft hij toe.

“Ik heb veel reacties gehad op mijn commentaar”, begint Martin. “Ik ben zelfs gebeld door iemand van de UCI die de tijd nam om uit te leggen hoe het proces wordt afgehandeld. Volgens de regels, en in een zaak met een bepaalde stof, moet elke atleet de kans krijgen uit te leggen of de cijfers te wijten zijn aan natuurlijke oorzaken.”

“Dat gezegd hebbende ben ik altijd heel boos als een nieuwe dopingzaak in onze sport naar voren komt. Ik zal, zoals ik altijd al gedaan heb, doorgaan en een sterke positie innemen in de strijd tegen doping en ik zal altijd een uitgesproken voorstander blijven van een 100% schone sport”, aldus Der Panzerwagen.

RIDE Magazine
40 Reacties
17-12-2017 09:41
Ouwe gepantserde pillenpakker
17-12-2017 09:43
Hij neemt zijn woorden helemaal niet terug. Hij geeft alleen aan dat hij meer inzicht heeft gekregen in hoe de UCI in elkaar steekt
17-12-2017 09:50
@Piet Lut, juist wel. Hij verweet de UCI eerst willekeur inzake Froome/Sky, nu is hij van mening dat de UCI de regels volgt. Daarmee ontkracht hij zijn eerdere statement dat Froome een 'aparte status' zou hebben.
17-12-2017 09:54
Hij heeft nu meer inzicht in de processen, waarschijnlijk meer dan wij.
Maar blijft goed om te horen dat hij staat voor een schone sport.
17-12-2017 10:00
Blijft toch een politiemannetje. Hophophop schneller laufen!
17-12-2017 10:02
Misschien dan volgende keer je eerst in iets verdiepen voor je hard iets gaat roepen...
17-12-2017 10:06
Ach ik houd er wel van als andere wielrenners pakkers uitkafferen. Laat een ding duidelijk zijn, Froome heeft gewoon teveel gepakt en dat mag niet. Dus dan ben je hoe dan ook gewoon een lul natuurlijk. Alleen maar mooi dat zo'n Martin dan de druk opvoert door UCI (misschien onterecht) te betichten van willekeur.
Overigens vraag ik me af of het onterecht is. Zou het bij een mindere renner ook geheim gehouden worden en zou die dan ook zolang de tijd krijgen om te reageren?
17-12-2017 10:15
Ik blijf erbij als die 2 kranten er niet achter waren gekomen, dan was alles
in de doofpot gestopt.
Dus er is wel zeker sprake dat er met 2 maten gemeten wordt.
Jammer dat Martin nu zo reageerd , want dat speelt weer in de kaart van
Sky/Uci, die zullen zeggen die hebben we al overtuigd van onze goede intenties
om dit probleem op te lossen.
Froome zal er met een sisser afkomen, maar hoe gaat het dan in de toekomst,
krijgt hij dan een pas om het spul verder te gebruiken en de hoeveelheid
die hij gebruikt, kan hij zelf bepalen.
Deze zaak zal zich wel nog over 2018 voortslepen.
17-12-2017 10:28
Ik denk dat deze nuance en verandering van inzicht heel goed is voor de berichtgeving omtrent de sport.
17-12-2017 10:55
Als ik google op Ulissi lijkt daaruit te blijken dat hij wel degelijk een voorlopige schorsing heeft gehad voor nagenoeg dezelfde constatering. Zie ik dat verkeerd? Zo niet, dan houdt de UCI zich weliswaar aan de regels, maar zijn ze zoals Martin zei zeker niet consequent.
17-12-2017 11:03
Eens met LaurentJalabert hierboven. Prima hoor Tony.
17-12-2017 11:07
Volgens mij is Froome nu al verbrand.
Ofwel krijgt hij een schorsing van de uci.
Ofwel laat men hem toch vrijuit maar gaat die vent volgend jaar voortdurend uitgefloten worden en beschimpt. Zal mogen bodyguards laten meelopen op de beklimmingen.
Dus beste lijkt me te schorsen en nadien te laten terugkomen nadat hij zijn straf heeft uitgezeten.
17-12-2017 11:09
Hij heeft al drie maanden de tijd gehad voor een verklaring en een uitleg en geen zak uitgevoerd.

De tijd is állang op wat mij betreft
17-12-2017 11:11
Ik ga ook maar eens aan de vochtafdrijvers(Bresciani),Salbutamol(Froome) en noctamid met alcohol trippen(TLJ). Heb ik alleen wat uit te leggen en ach, ik kan het nog altijd verklaren dat het door "natuurlijk oorzaken" komt. Mijn lichaam reageert nu éénmaal anders.....
17-12-2017 11:31
Lekker bezig flapdrol, heb je mooi weer even alle aandacht en druk bij Sky weggehaald door blindelings de verkeerde ergens onterecht van te beschuldigen. Goed bezig hoor!
17-12-2017 11:32
“Ik ben zelfs gebeld door iemand van de UCI die de tijd nam om uit te leggen hoe het proces wordt afgehandeld."

Mmm, ook een gevalletje aparte status lijkt me, mij hebben ze in ieder geval niet gebeld na mijn reactie op internet. ;)
17-12-2017 11:35
@koffiemolen; Ulissi werd geschorst door het Nationaal Olympisch Comité van Zwitserland en niet door het UCI.

@wielrenner: Er is in de zaak van TLJ geen alcohol gebruikt!

Misschien is het handiger eerst even alle feiten af te wachten en daarna pas conclusies te trekken. Ook lees ik in andere posts op de site dat mensen verontwaardigd zijn over de berichtgeving mbt Team Lotto Jumbo incident. Ik begrijp het wel waarom dat is geschrapt is. Alle feiten zijn nog niet bovenwater, de ploeg moet eerst met een tweede statement komen over wat er precies gebeurd is. Nu zijn het allerlei geruchten over de gebruikte middelen wie en wat er gebeurd is etc en daar schiet je niets mee op. Voor de redactie niet en wij als lezers niet. Hoor en wederhoor moeten ook plaats kunnen vinden. Geruchten verspreiden geeft alleen maar verwarring en allerlei verkeerde aannames van mensen. Gewoon even rustig afwachten en nog niet oordelen is soms beter.
17-12-2017 11:40
@Koffiemolen, Ulissi werd meteen door zijn team op nonactief gesteld na melding van positieve test. Later heeft het Zwitsers Olympisch Comite hem een schorsing van 9 maanden opgelegd. Aangezien Froome vergelijkbare bloedwaarde vertoonde als Ulissi lijkt mij zelfde schorsing voor Froome op zijn plaats. Hoewel ik het eigenlijk voor beide aan de lage kant vind; waarom niet gewoon 2 jaar? Ze hebben duidelijk te veel van een substantie gebruikt die op de verboden lijst van WADA staat.
17-12-2017 12:04
Zo moe van doping.

Gelukkig mooi weer, ga 2 uur fietsen :-)
17-12-2017 12:18
Correcte reactie van Martin. In eerste instantie suggereerde hij dat Froome een uitzonderingsbehandeling kreeg en nu komt hij daar op terug met deze woorden.
Quote:

I now understand that the UCI is managing this case in accordance with the rules and that Chris Froome did not get any special treatment. According to the rules, in a case involving a specified substance, every athlete shall have the chance to explain whether the numbers can be due to natural causes.

Froome gebruikte Ventolin en dat mag tot een bepaalde dosering, vnd je de werkzame stof (salbutamol) boven een bepaalde concentratie in de urine dan schrijft het reglement voor dat de coureur met uitleg moet komen.
Hoe verdacht we het ook allemaal vinden je moet het proces en de rechtsgang respecteren. Sky heeft de grens opgezocht denk ik en dat doen ze al jaren, maar in dit geval is er sprake van een door de UCI zelf gecreëerde grijze zone en dat Sky en Froome nu met verweer en antwoord komen is logisch en begrijpelijk.
Froome loopt nu het risico voor doping geschorst te kunnen worden maar zover is het nu nog niet.
Een schorsing van Froome zou ik prima vinden, de een zijn brood etc., daarmee stijgen de kansen voor Dumoulin op Tour en GT winst :).
Maar je moet wel de rechtsgang zorgvuldig volgen.
17-12-2017 12:39
Wheely, +1 mooie invalshoek...
17-12-2017 12:42
Zowel Martin als Kittel hebben heel veel te vertellen over collega's die betrapt
zijn . Terecht ? Zij beiden zijn Oost-Duitsers en daar was het dopingspook in
geen velden of wegen te herkennen . Toch ????
17-12-2017 12:54
@Limburgia; Martin en Kittel waren respectievelijk 4 en 1 jaar toen de muur viel. Dus voornamelijk opgegroeid in het Duitsland zoals we het nu kennen. Mogen zij zich daarom niet uitspreken? Omdat ze daar als heel jong kind zijn geboren?
17-12-2017 13:11
@Limburgia
Met die redenatie mag geen enkele wielervolger zich uitspreken, want er zijn geen wielervolgers die niet weten dat het wielrennen vol zat (en zit??) met doping. Rare redenatie dus.
17-12-2017 13:17
Zaak zat al in de doofpot laat daar geen twijfel over bestaan mensen.dit is nu hun uitleg blijkbaar https://mobile.twitter.com/Digger_forum/status/942323678884384768
Haha je verzint het niet

Om te reageren moet je ingelogd zijn.