Topcompetitie krijgt vlakke tijdrit in Emmen
foto: Leon van Bon/Topcompetitie
maandag 12 september 2016 om 12:15

Topcompetitie krijgt vlakke tijdrit in Emmen

De Topcompetitie krijgt in 2017 een vlakke tijdrit in Emmen. Dat heeft Topcompetitie-organisator Flavio Pasquino laten weten aan WielerFlits. De individuele strijd tegen klok zal over een afstand gaan van rond de dertig kilometer.

“Wat nog ontbreekt in de Topcompetitie is een vlakke individuele tijdrit. Die gaat er volgend jaar in komen, daar hebben we al min of meer een deal over. De tijdrit zal in Emmen zijn”, zegt Pasquino tegen WielerFlits.

“Ik denk dat de Topcompetitie dan helemaal klopt, dan heb je alle aspecten die je als profwielrenner moet hebben binnen de reeks geïntegreerd. Het wordt dan het beste scouting tool voor Nederlandse ploegen om profs te selecteren.”

De Topcompetitie is een klassement over een reeks Nederlandse wielerklassiekers. Gisteren ging de eindoverwinning naar Coen Vermeltfoort. De renner van Join-S|De Rijke krijgt als prijs een contractaanbieding van Roompot-Oranje Peloton.

Het wedstrijdschema bestaat uit negen wedstrijden, waaronder een klimtijdrit in Limburg. Het is nog niet duidelijk of de individuele tijdrit in Emmen ten koste gaat van een van de huidige wedstrijden of dat wedstrijdcyclus in 2017 uit tien wedstrijden gaat bestaan.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
12 september 2016 12:34
Behalve een echte bergetappe dan natuurlijk, maar ja dat is helaas niet mogelijk in ons lage landje...
12 september 2016 12:54
Of die beloofde berg van 1 KM hoogte moet eindelijk eens neergelegd worden ;-)
12 september 2016 13:49
Mooie toevoeging. Sowieso zou het goed zijn als er gewoon meer tijdritten zijn, daar komen alle Britse talenten (ook van de baan) ook vandaan.
12 september 2016 14:55
Waarom Emmen?

Zuid-Limburg is geschikter qua profiel en deze arme regio kan beter een boost gebruiken dan het rijkere Emmen. Toch?
12 september 2016 15:11
@daffodil Wat voor gouden bergen denk jij dat er in Emmen liggen, dat je Zuid-Limburg geschikter vindt voor een vlakke tijdrit?
12 september 2016 16:07
@daffodil, een troll toch mag ik hopen. Sinds wanneer is Emmen het nieuwe Dubai?
12 september 2016 16:37
Goede zaak!

Over Emmen kun je veel zeggen. (ruimte/veel bossen/ leuk om te fietsen) maar rijk? http://m.emmen.nu/nieuws/regio/421665/economie-zuidoost-drenthe-groeit-banengroei-blijft-achter.html
13 september 2016 07:46
Daar komt bij dat Zuid-Limburg al meer dan genoeg wedstrijden kent. Een beetje spreiding lijkt me ook wel welkom. Wanneer er al een klimtijdrit in Zuid-Limburg is, dan is een extra tijdrit natuurlijk niet nodig in die regio.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.