Torku Sekerspor ambieert ProContinentale licentie
zondag 4 januari 2015 om 09:41

Torku Sekerspor ambieert ProContinentale licentie

Torku Şekerspor wil in de toekomst een stapje hogerop. De omstreden Turkse formatie komt in 2015 uit op continentaal niveau, maar overweegt om in de toekomst een ProContinentale licentie aan te vragen. Dat vertelt de nieuwe teammanager Lionel Marie. De Fransman heeft de opdracht meegekregen de komende periode de geloofwaardigheid van de ploeg te herstellen.

Het Turkse wielerteam heeft een veelbewogen verleden. Met Ivailo Gabrovski en Mustafa Sayar wist het in 2012 en 2013 de Ronde van Turkije te winnen, maar beide renners moesten deze zege later teruggeven nadat zij betrapt werden op dopinggebruik. Marie (in het verleden werkzaam voor Crédit Agricole, Cofidis, Garmin, Orica-Greenedge en Giant-Shimano) probeert nu een ommekeer te realiseren.

Zijn eerste doel was het lidmaatschap van het MPCC, de belangenvereniging voor een schone wielersport. De ploeg is sinds vorige maand proeflid. “Met wat er de afgelopen jaren gebeurd is, was dat een prioriteit. Net als deelnemen aan het ADAMS-systeem,” citeert Cyclingquotes Marie. “We willen als ploeg transparant zijn. De sponsor gelooft erin dat de wielersport een andere weg zal volgen. Torku is een erg groot bedrijf in dit land en wil de fiets gebruiken om zijn naamsbekendheid te vergroten. Er is hier een grote bereidheid om te leren. De Turkse wielersport staat nog in de kinderschoenen. Daarom luisteren de renners en begeleiding naar wat ik te zeggen heb.”

De ploeg versterkte zich de voorbije winter met de Pool Tomasz Marczynski en de Belg Kevin Seeldraeyers, terwijl het afscheid nam van Juan José Cobo. De Ronde van Turkije wordt opnieuw een hoofddoel. De nieuwe teambaas hoopt dat de ploeg in de toekomst door kan groeien naar een hoger niveau. “Ik heb voorgesteld dat we in de nabije toekomst ProContinentaal worden,” vertelt Marie. “Ze overwegen de mogelijkheid. We gaan het zien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.