Torku Sekerspor proeflid MPCC
maandag 15 december 2014 om 14:15

Torku Sekerspor proeflid MPCC

De continentale ploeg Torku-Sekerspor heeft zich aangesloten bij de MPCC. Dat maakt de beweging voor een geloofwaardig wielrennen bekend.

Het lidmaatschapsverzoek van de Turkse ploeg is door het bestuur van MPCC aanvaard, maar op proef. De formatie is de laatste jaren meermaals in opspraak geraakt wegens positieve dopingtests. Ivailo Gabrovskiy en Mustafa Sayar wonnen in het shirt van de ploeg de Ronde van Turkije in 2012 en 2013, maar moesten de overwinningen teruggeven nadat ze waren betrapt.

Lionel Marie, de nieuwe manager van de ploeg, wil met de ploeg een andere weg inslaan. “Mijn eerste taak bestaat uit het ontwikkelen van een sterk anti-doping beleid. Om dit te doen is het voor mij essentieel dat het team zich aansluit bij de MPCC”, klinkt zijn uitleg. “Na twee epo-gevallen in twee Rondes van Turkije is er behoefte om die bladzijde nu om te slaan. Het team voldoet inmiddels aan de eisen van ADAMS (het whereabouts-systeem, red.).” Zodra Torku-Sekerspor aantoont zich aan de regels van de MPCC te houden, kan de ploeg promoveren tot volwaardig lid.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.