Tour 2014: Tinkoff-Saxo compleet voor de Tour, Majka vervangt Kreuziger
maandag 30 juni 2014 om 12:12

Tour 2014: Tinkoff-Saxo compleet voor de Tour, Majka vervangt Kreuziger

tinkoff-saxo

foto: Sirotti

Teameigenaar Oleg Tinkov heeft via een tweet de negen renners van Tinkoff-Saxo voor de Tour de France geopenbaard. Het team staat volledig in dienst van Alberto Contador. Roman Kreuziger is vervangen door de Pool Rafal Majka.

Kreuziger, die als schaduwkopman aan de Tour had kunnen beginnen, is op het laatste moment uit de selectie geschrapt wegens afwijkingen in zijn biologisch paspoort. De Tsjechische renner kende tussen maart en augustus 2011 én tussen april 2012 en het einde van de Giro d’Italia dat jaar (toen hij nog voor Astana reed) afwijkende waarden in zijn bloedpaspoort. De UCI gaat daarom hoogstwaarschijnlijk een tuchtprocedure tegen hem starten. Tinkoff-Saxo heeft laten weten om die reden hem voorlopig niet op te stellen.

Majka, zijn vervanger, was aanvankelijk niet blij met zijn invalbeurt. Op zijn persoonlijke Facebookpagina schreef de nummer zes van de voorbij Ronde van Italië: “Ik ben pas 24 jaar oud en geloof dat twee grote rondes achter elkaar te veel is. Hopelijk heb ik het mis. Hoe dan ook, ik maak me zorgen over mijn gereedheid. Het belangrijkste is om de ronde te winnen met Contador en ik moet hem helpen. De Tour is echter geen lichtzinnige wedstrijd en zelfs de vlakke etappes zijn zwaar.”

In een excuusbrief verontschuldigt hij zich een dag later voor de twijfels over het besluit. “Ik heb over heel de situatie nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat de Tour de France mogelijk een stap in de goede richting is.”

Tinkoff-Saxo voor de Tour de France (5 t/m 27 juli)
flag-es Alberto Contador
flag-au Michael Rogers
flag-ie Nicolas Roche
flag-it Daniele Bennati
flag-it Matteo Tosatto
flag-es Jesús Hernández
flag-pl Rafal Majka
flag-dk Michael Morkov
flag-pt Sérgio Pauhlinho

Lees ook

Kreuziger mist Tour vanwege afwijkende waarden in 2011 en 2012

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.