Tour 2016: LottoNL-Jumbo zonder Gesink, met Kelderman en Groenewegen
woensdag 22 juni 2016 om 14:17

Tour 2016: LottoNL-Jumbo zonder Gesink, met Kelderman en Groenewegen

Robert Gesink doet dit jaar niet mee aan de Tour de France. De naam van de Varssevelder ontbreekt in de definitieve selectie van de enige Nederlandse WorldTour-ploeg. De deelname van Gesink was onzeker na een val in de Ronde van Zwitserland, waarbij hij op zijn hoofd terecht kwam. LottoNL-Jumbo mikt nu vol op ritsucces.

Door de afwezigheid van Gesink is Wilco Kelderman de ‘kopman’ in de bergen. Voor de sprints zal worden ingezet op Dylan Groenewegen, die zijn Tourdebuut gaat maken. Voor zijn sprinttrein krijgt hij onder meer Robert Wagner, Sep Vanmarcke en Maarten Wynants met zich mee. Bert-Jan Lindeman en Timo Roosen, die eveneens hun debuut maken, zorgen dat het aantal Nederlanders uitkomt op vier. Paul Martens en George Bennett maken de selectie compleet.

Voor Gesink zijn de druiven heel zuur. De Nederlander kreeg onlangs te horen dat hij buiten de boot valt voor de Olympische Spelen. Daarna liet hij weten alles te zetten op een goed klassement in de Tour de France. Vorig jaar eindigde hij als zesde en was daarmee de beste Nederlander.

“Ik heb veel energie gestoken in mijn voorbereiding op de Tour de France en op Tenerife voelde ik me sterk. Het is een grote teleurstelling dat ik door deze tegenslag de Tour moet missen”, reageert de Varssevelder.

LottoNL-Jumbo voor Tour de France
flag-nz George Bennett
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-nl Wilco Kelderman
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-de Paul Martens
flag-nl Timo Roosen
flag-be Sep Vanmarcke
flag-de Robert Wagner
flag-be Maarten Wynants

RIDE Magazine
130 Reacties
22-06-2016 14:56
Vind het helemaal niet zo'n raar team.
- Kelderman voor het algemeen klassement
- Groenewegen voor de massasprints
- Vanmarcke, Martens, Lindeman voor de overige etappes

Kans op overwinningen is gezien de betere concurrentie niet heel groot, maar ze hebben wel renners die mee kunnen doen voor zege's of goede klasseringen.
22-06-2016 14:57
@benderbeach, @di_rossi
Dat is met TLJ (en heel veel andere teams) toch eigenlijk altijd zo? Ze zijn geen SKY die met Landa, Henao en Thomas nog op drie andere kopmannen terug kunnen vallen binnen één en dezelfde koers.

Edit:
Daarnaast is dit natuurlijk totaal geen paniekvoetbal, maar gewoon inspelen op je andere sterke punten als plan A wegvalt. Het is ook in deze opstelling gewoon een ploeg met een duidelijk plan.
22-06-2016 15:00
Jammer, maar met zo'n blessure moet je geen risico nemen. Als hij goed herstelt, kan hij hopelijk met een mooie Vuelta zijn seizoen toch nog goed afsluiten. Verder de verwachte selectie.
22-06-2016 15:02
@Chrys, maar ik zie bij TLJ alleen die 2 mannen een kans maken op een overwinning/witte trui/goed eindnotering. De andere 7 zijn in mijn ogen knecht en gaan niet voor het succes zorgen. Oke lindeman dan als de groep meezit waar hij zich dan kan onderscheiden.
Ook de mindere ploegen hebben naast de kopman vaak wel 1 of 2 afmakers mee die in de tour voor een overwinning meestrijden. Kijk Plaza vorig jaar bij Lampre.
22-06-2016 15:03
Dat is balen, met name voor Robert.
Sprinten en aanvallen. Wilco misschien voor witte trui, maar dan is aanvallen al veel minder logisch.
Team heeft logische samenstelling (zo'n beetje het enige team dat samengesteld kan worden, met oog op de Vuelta). Oordeel volgt pas tijdens de Tour en vooral achteraf.
22-06-2016 15:03
Week team dat met een beetje pech de hele tour achter de feiten aanfietst, voor de vuelta kan er in ieder geval een hele competitieve equipe worden afgevaardigd met Kruijswijk, Gesink, Battaglin, Roglic als 'body', dat kan nog wel eens goed gaan uitpakken later dit seizoen.
22-06-2016 15:06
Weet er iemand wat m mankeert voor we zijn hele seizoen voor niks invullen?
22-06-2016 15:07
Jammer voor de tour, maar echte kansen heeft Gesink ook niet echt in de tour - top 5 max en etappes winnen zie ook niet gebeuren. De Vuelta bied veel meer kansen, en LTJ heeft met Kruiswijk, Roglic en Gesink een hele interessante ploeg daarvoor, met dien verstande dat het zo maar kan gebeuren dat Gesink zal moeten knechten voor Kruijswijk...

Wat dit verder voor de tour betekent? Een team dat het meer van het vlakke werk moet hebben en een kopman voor het klassement zonder echt team en zonder bewezen resume voor een tour klassement. Groenewegen is goed bezig maar ik zie hem tot op heden liever in het vlaamse voorjaar stoempen. Ik Hoop voor het team dat VanMarcke een Thor Hushovd-tje kan doen, gezien zijn berg etappe van vorig jaar.
22-06-2016 15:07
Is niet vreemd om te zeggen dat dit goed is voor de Vuelta. Kruijswijk, Gesink, Kelderman, Roglic... lijkt me een vrij sterke groep, met Kruijswijk als absolute kopman.
22-06-2016 15:08
De gebeden van mening wielervolger zijn verhoord! LottoNL gaat alleen voor etappezeges! Hoera!

Zelf hoop ik dat Kelderman in elk geval een poging doet om een klassement te rijden, dat lijkt me ook stiekem wel het plan maar ze proberen de druk wat weg te houden. Rittenkapen vind ik zelf niet zo boeiend om te volgen.
22-06-2016 15:09
Yep , het is zo ver , slechts 4 Nederlandse renners voor een ploeg die gericht is op de Nederlandse markt.
Voor Robert mag het ongeluk in zijn leven nu onderhand wel over zijn , wat heeft die jongen een pech , we weten een ding , hij komt altijd terug . Het zal niet meer de Robert zijn "denk ik" van 2007 - 2013 , maar hij zal ons nog genoeg plezier bezorgen met zijn nooit aflatende instelling van over mijn lijk maar ze krijgen me er niet af.
Robert sterkte , eerst goed verzorgen en dan zien we wel verder , en als het nodig is heel het jaar geen wedstrijden meer en al voorbereiden op 2017 , sterkte jongen.
22-06-2016 15:10
Met de samenstelling van deze TLJ ploeg begrijp ik de strekking deel te nemen aan de TdF.
Zou het management zich dan toch hebben laten adviseren door mensen die er verstand van hebben ?
Kelder- en Lindeman in vrijbuitersrol en de andere snelheidsmaniakken in de TGV ?
22-06-2016 15:11
Zal je zien dat Kelderman tot de laatste bergrit in het geel staat en uiteindelijk er toch uitgereden wordt omdat hij niet kan teren op een sterke ploeg... Of wordt het drie keer scheepsrecht voor onze Nederlandse helden????
22-06-2016 15:13
Wat een ongelooflijk matig team. Maar hopen dat er eens één in de juiste ontsnapping zit, al verwacht ik er echt niks van.
22-06-2016 15:17
Kruijswijk en de Vuelta, daar moest maar eens een apart topic voor worden geopend. Gezien het karakter van de Vuelta (compleet toegespitst op Valverde en Rodriquez met steile klimmetjes aan het eind van een etappe + een gebrek aan meerdere, echt hoge bergen) is Kruijswijk hier geen favoriet. Gesink eigenlijk veel meer.
22-06-2016 15:21
Voor iedereen die zegt dat 4 Nederlanders mager is vraag ik me dat ten zeerste nog af. De 2 belangrijkste speerpunten in de selectie zijn Nederlands en mogelijk kan Lindeman zich ook nog goed laten zien.
22-06-2016 15:26
Veel mensen hebben het erover dat Kruijswijk kopman gaat zijn in de Vuelta...

Maar ik meen me te herinneren dat hij heeft aangegeven voor etappes te gaan?


Ik vind dit wel een leuke selectie. Nu heb ik tenminste zin om ook de sprintetappes te kijken. wel jammer dat we het rood-wit-blauw wat dylan zaterdag gaat pakken alleen maar in de 1e etappe gaan zien aangezien hij daarna in het geel en na etappe 2 in het groen moet rijden :(
22-06-2016 15:29
Kelderman heeft toch ook een aflopend contract? Of is dat niet zo? Zou het een bewuste actie zijn van TLJ om hem niet als kopman uit te spelen? Hem zo kunnen behouden tegen wellicht mindere voorwaarden om Kruijswijk zo te kunnen upgraden?
22-06-2016 15:31
Des te beter dat Gesink de Tour niet rijd. Het is voor de kijker leuker om Gesink aanvallend top 5 in de Vuelta te zien dan onopvallend top 10 in de Tour.
22-06-2016 15:31
Echt wel een behoorlijk goede ploeg, sep, bennet, martens!! En bertjan kunnen zeker een etappe pakken.
Groenewegen ook als we kijken naar de resultaten van de afgelopen weken!
22-06-2016 15:32
@krypton, @di_rossi
Lampre en IAM komen dit jaar toch ook wel met min of meer vergelijkbare selecties aan de start. Als Costa/Meintjes en Frank/Pantano niet presteren stelt het daar ook niks meer voor. En dat is alleen nog maar de selecties die nu bekend zijn. Als Lotto Soudal Greipel kwijtraakt of FDJ Pinot staat er daar toch ook nauwelijks meer iets overeind? De rest van die ploegen maakt ook weinig kans op ritzeges.
22-06-2016 15:33
@wielertje
Dat lijkt me nogal vergezocht. Kelderman wil zelf geen absolute kopman zijn, al die heisa eromheen vindt hij niks. Hij heeft bovendien een paar zeer wisselvallige seizoenen achter de rug. De rol als schaduwkopman achter Gesink was goed voor hem geweest.
22-06-2016 15:34
Ik hoop dat Kelderman hier echt voor de witte trui gaat, kan heel goed en zou hele mooie overwinning zijn. Denk dat 'ie voor de witte trui het best af kan leggen zonder Barguil, ook zonder hele sterke ploeg om 'm heen. Daarnaast zal Groenewegen echt wel het een en ander aan kunnen richten, verwacht hem echt wel een aantal keer in de top-5 wat voor hem persoonlijk al een overwinning zou zijn en in perspectief ook wel voor TLJ. Ben helemaal niet zo negatief gesteld over deze ploeg.
22-06-2016 15:36
Oh en wat is dat met Groenewegen opeens? Iedereen is constant super positief en hopend op zijn tourselectie en als die er eenmaal is maakt hij geen schijn van kans in het sprintgeweld van de tour?
22-06-2016 15:42
@tiesw
Precies, net zoals dat mensen liever negen Nederlanders aan de start hebben staan dan een gebalanceerd team. Katusha start zonder Russen :O ! SKY heeft maar vier Britten :O ! Etixx maar twee Belgen! :O :O :O

Om te reageren moet je ingelogd zijn.