Tour 2016: LottoNL-Jumbo zonder Gesink, met Kelderman en Groenewegen
woensdag 22 juni 2016 om 14:17

Tour 2016: LottoNL-Jumbo zonder Gesink, met Kelderman en Groenewegen

Robert Gesink doet dit jaar niet mee aan de Tour de France. De naam van de Varssevelder ontbreekt in de definitieve selectie van de enige Nederlandse WorldTour-ploeg. De deelname van Gesink was onzeker na een val in de Ronde van Zwitserland, waarbij hij op zijn hoofd terecht kwam. LottoNL-Jumbo mikt nu vol op ritsucces.

Door de afwezigheid van Gesink is Wilco Kelderman de ‘kopman’ in de bergen. Voor de sprints zal worden ingezet op Dylan Groenewegen, die zijn Tourdebuut gaat maken. Voor zijn sprinttrein krijgt hij onder meer Robert Wagner, Sep Vanmarcke en Maarten Wynants met zich mee. Bert-Jan Lindeman en Timo Roosen, die eveneens hun debuut maken, zorgen dat het aantal Nederlanders uitkomt op vier. Paul Martens en George Bennett maken de selectie compleet.

Voor Gesink zijn de druiven heel zuur. De Nederlander kreeg onlangs te horen dat hij buiten de boot valt voor de Olympische Spelen. Daarna liet hij weten alles te zetten op een goed klassement in de Tour de France. Vorig jaar eindigde hij als zesde en was daarmee de beste Nederlander.

“Ik heb veel energie gestoken in mijn voorbereiding op de Tour de France en op Tenerife voelde ik me sterk. Het is een grote teleurstelling dat ik door deze tegenslag de Tour moet missen”, reageert de Varssevelder.

LottoNL-Jumbo voor Tour de France
flag-nz George Bennett
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-nl Wilco Kelderman
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-de Paul Martens
flag-nl Timo Roosen
flag-be Sep Vanmarcke
flag-de Robert Wagner
flag-be Maarten Wynants

RIDE Magazine
130 Reacties
1 4 5 6
23-06-2016 14:56
Maar het is wel met veel frisse tegenzin. Denk je echt dat Robert Gesink de aard van een knecht heeft?
Begrijp me goed, dat hij zich niet te beroerd voelt om op kop te hengsten van een ander dat is juist zeker bij hem zo. Maar het hele jaar door 2e viool spelen?
23-06-2016 15:12
Kruijswijk staat er toch niet het hele jaar door? Het gaat in dit geval om de Tour de France.
23-06-2016 15:20
Dus dan is hij gewoon kopman, maar dan een treetje gezakt in de hierarchie. En wat mag hij dan wel voor zichzelf rijden als hij als knecht in de Giro meegaat?
23-06-2016 15:53
WT-kalender min Giro en je houdt nog wel wat koersen over volgens mij..
24-06-2016 10:12
Leuk dat Groenewegen mee gaat, kan hij gelijk na de 1e etappe de witte trui pakken. Of zijn er nog andere jonge sprinters die hier aanspraak op maken?
1 4 5 6

Om te reageren moet je ingelogd zijn.