Tour 2018: Astana aast op podiumplek met Jakob Fuglsang
Astana is de veertiende ploeg die haar selectie heeft bekendgemaakt voor de Tour de France. De beoogde kopman Jakob Fuglsang krijgt liefst drie landgenoten met zich mee. Miguel Ángel López, derde in de Giro d’Italia, verschijnt niet aan de start; hij richt zich volgens plan op de Vuelta a España.
Fuglsang weet zich omringd door meerdere landgenoten, te weten Magnus Cort, Jesper Hansen en Michael Valgren. Alledrie hebben ze al meermaals ervaring opgedaan in de grote ronden. Laatstgenoemde won dit jaar al de Omloop Het Nieuwsblad en de Amstel Gold Race. Daarnaast krijgt hij goede helpers als Omar Fraile en Tanel Kangert mee om het peloton in de bergen te ontregelen.
8⃣ days left for the Tour de France, so today we proudly present our 8 riders for @LeTour!🇫🇷💥 #TDF2018 pic.twitter.com/DY7VrncKgC
— Astana Pro Team (@AstanaTeam) 29 juni 2018
Astana voor de Tour de France 2018
Magnus Cort
Omar Fraile
Jakob Fuglsang
Dmitriy Gruzdev
Jesper Hansen
Tanel Kangert
Luis Leon Sanchez
Michael Valgren
Ik denk dat Valgren, Hansen en Gruzdev ook wel prima Fuglsang kunnen loodsen, dus lijkt het mij niet onwaarschijnlijk dat Cort zijn eigen kans mag gaan.
Anderzijds zou het voor Cort niet de eerste grote ronde zijn waar hij niet mag sprinten, getuige de Vuelta van afgelopen jaar (hoewel dat natuurlijk voor een andere ploeg was).
in Parijs-Nice ging Cort Nielsen heel lang mee op kop in de bergen.
Ook heeft hij met zijn mountainbike achtergrond een goede kans om tijd te pakken naar Roubaix. Vorige keer moest hij Nibali loodsen maar mag nu zelf doorknallen
Cort Nielsen zal heus wel mee gaan sprinten. Fuglsang rond plaats tien met deze bezetting zoals Froome, Dumoulin, Bardet, Porte, Quintana, Landa, Valverde, Uran, Nibali, Roglic, Zakarin.
Schaart hem meer op het niveau Kruiswijk, Mollema, Kelderman, Jungels.
Je gunt het hem zo he? Koerst altijd en 1 van de weinige klassementsmannen die er niet als een POW uitziet. Nadeel misschien? Niet de allerbeste klimmer en ook niet bij de betere tijdrijders. Zijn prestatie in Zwitserland geeft de burger wel moed en ze hebben het sterkst mogelijke team rond hem gebouwd. Misschien té veel op klimmen gericht. Het zijn allemaal goeie renners die best een stukje hard kunnen rijden maar zelfs geen subtop-tijdrijders (op LLS na). Gelukkig is de ploegentijdrit wat geaccidenteerd en niet al te lang met haar 35km. Ik had nog een NK (Grivko of Fominykh) meegenomen ipv Gruzdev of Hansen (wat wel een opkomend klimtalent is).