Tour 2018: Welke ploeg is het sterkst?
foto: ASO
vrijdag 6 juli 2018 om 18:35

Tour 2018: Welke ploeg is het sterkst?

Alle deelnemers zijn bekend en de rugnummers zijn uitgedeeld. De Tour de France is klaar om te beginnen. De topfavorieten voor de eindzege weten wie hen omringt, maar wat is nu op papier eigenlijk de sterkste ploeg? WielerFlits legt de ploegen naast elkaar en poogt de verschillende teams van elkaar te onderscheiden. Een rangschikking.

  1. flag-gb Sky

foto: Sirotti

Sky domineert al jarenlang de Tour. Sinds 2012 miste de ploeg alleen in 2014 de eindzege. Ook dit jaar komen ze met een sterrenensemble naar Frankrijk. Zes van hun renners hadden bij vrijwel ieder ander team óók kopman kunnen zijn. Zij rijden echter in dienst van titelverdediger Chris Froome. De Brit hoopt voor een vijfde keer de Tour te winnen, maar heeft al de – door hem gewonnen – Giro d’Italia in de benen. Het kan zijn dat daardoor Geraint Thomas of de piepjonge Egan Arley Bernal hem overvleugelt. Met renners als Michał Kwiatkowski, Gianni Moscon en Wout Poels is de Britse formatie op volle oorlogsterkte voor de ploegentijdrit, de kasseienetappe en de bergen.

1. flag-gb Chris Froome
2. flag-co Egan Bernal
3. flag-es Jonathan Castroviejo
4. flag-pl Michal Kwiatkowski
5. flag-it Gianni Moscon
6. flag-nl Wout Poels
7. flag-gb Luke Rowe
8. flag-gb Geraint Thomas


  1. flag-es Movistar

foto: Sirotti

Movistar is al jarenlang een van de beste formaties ter wereld. De Spaanse brigade doet het altijd goed in het ploegenklassement en ook dit jaar zullen ze daarin meedoen om de eindzege. Met Mikel Landa, Nairo Quintana én Alejandro Valverde heeft de ploeg drie kandidaat-eindwinnaars in hun midden. Het team is volledig ingericht om de drie kopmannen te ondersteunen. Bergop zullen vooral Marc Soler – die ook nog in aanmerking komt voor het wit – en Andrey Amador hun werk moeten doen. Mannen als José Joaquin Rojas, Daniele Benatti en Imanol Erviti zullen hun rol spelen over de kasseien. In de ploegentijdrit moeten ze wel de schade zien te beperken, om oorlog in de bergen te maken.

71. flag-co Nairo Quintana
72. flag-cr Andrey Amador
73. flag-it Daniele Bennati
74. flag-es Imanol Erviti
75. flag-es Mikel Landa
76. flag-es José Joaquin Rojas
77. flag-es Marc Soler
78. flag-es Alejandro Valverde


  1. flag-bh Bahrain Merida

foto: LaPress – Marco Alpozzi

Als twee vechten om een been, gaat de derde ermee heen. Dit gezegde zou weleens van toepassing kunnen zijn op Bahrain Merida deze Tour. De ploeg uit het Midden-Oosten is bijna helemaal om kopman Vincenzo Nibali gebouwd. Hij krijgt bergop steun van de broers Gorka en Ion Izagirre, terwijl ook Domenico Pozzovivo en Franco Pellizotti hun duit in het zakje doen. Daarnaast hopen de roodhemden met Sonny Colbrelli te scoren in de sprints. De Italiaan moet samen met Heinrich Haussler ervoor zorgen dat Nibali – net als in 2014 – de basis van een nieuwe eindzege kan leggen in de kasseienrit. Dat gaat waarschijnlijk nodig zijn om het tijdsverlies van de ploegentijdrit weg te poetsen.

51. flag-it Vincenzo Nibali
52. flag-it Sonny Colbrelli
53. flag-au Heinrich Haussler
54. flag-es Gorka Izagirre
55. flag-es Ion Izagirre
56. flag-si Kristijan Koren
57. flag-it Franco Pellizotti
58. flag-it Domenico Pozzovivo


  1. flag-us BMC

foto: Sirotti

Een ploeg die waarschijnlijk wél met Sky kan wedijveren in de ploegentijdrit, is BMC. De Amerikaanse formatie is meervoudig wereldkampioen in die discipline en ze heeft met Patrick Bevin, Stefan Küng en Tejay van Garderen enkele stevige motoren tot haar beschikking. Kopman aldaar is Richie Porte, die meer dan ooit klaar lijkt om zich in de mix te gooien om het geel. De 33-jarige Australiër heeft zelf ook een uitstekende tijdrit in zijn benen en kan bergop met de wereldtop mee. Hij heeft Damiano Caruso en Van Garderen als voornaamste knechten voor het klimwerk, terwijl Greg Van Avermaet zijn piloot gaat zijn in de etappe naar Roubaix. Aan Porte om ervoor te zorgen dat hij zijn traditionele slechte dag tijdens een gunstige rit heeft.

81. flag-au Richie Porte
82. flag-nz Patrick Bevin
83. flag-it Damiano Caruso
84. flag-au Simon Gerrans
85. flag-ch Stefan Küng
86. flag-ch Michael Schär
87. flag-be Greg Van Avermaet
88. flag-us Tejay Van Garderen


  1. flag-kz Astana

foto: Sirotti

Jarenlang was het Astana van Alexander Vinokourov Italiaans georiënteerd. De voertaal van de Kazachse ploeg tijdens de Tour van dit jaar is vooral Deens. Jakob Fuglsang is namelijk de kopman. Hij krijgt liefst drie landgenoten mee, die alle drie een andere rol hebben. Jesper Hansen geldt als klimknecht, Magnus Cort Nielsen moet in de sprints zorgen voor dagsucces en Michael Valgren kan ritzeges boeken in de lastigere ritten. Hij zal daarnaast de vertrouweling zijn in de kasseienrit, waar Fuglsang goede herinneringen aan behoudt. Hij was in 2014 samen met Lieuwe Westra namelijk degene die Nibali daar de gele trui bezorgde. Met Omar Fraile, Tanel Kangert en Luis León Sánchez ook nog eens aan zijn zijde kan Fuglsang bergop en in de ploegentijdrit eveneens op een sterk team vertrouwen.

121. flag-dk Jakob Fuglsang
122. flag-es Omar Fraile
123. flag-kz Dmitriy Gruzdev
124. flag-dk Jesper Hansen
125. flag-ee Tanel Kangert
126. flag-dk Magnus Cort
127. flag-es Luis Leon Sanchez
128. flag-dk Michael Valgren


  1. flag-be Quick-Step Floors

foto: Sirotti

Het is by far de meest succesvolle ploeg van 2018: Quick-Step Floors. De Belgische formatie heeft voor iedere rit meerdere kanshebbers in de ploeg. Bob Jungels is hun voornaamste klassementstroef. De Luxemburger komt door zijn klimvermogen, een uitstekende tijdrit én zijn capaciteiten op de kasseien in aanmerking voor de top-10. Julian Alaphilippe kan daarnaast een tweede pion zijn, maar waarschijnlijk richt hij zich op etappezeges en – bijvoorbeeld – de bolletjestrui. Fernando Gaviria is dan weer de grote uitdager voor Peter Sagan in de strijd om het groen; er zijn meerdere etappezeges mogelijk voor het Colombiaanse wonderkind. Met sterke ploegmaats als Philippe Gilbert, Yves Lampaert en Niki Terpstra kan het team ook in de ploegentijdrit uitpakken. Om maar te zwijgen over de kasseienrit.

101. flag-fr Julian Alaphilippe
102. flag-be Tim Declercq
103. flag-co Fernando Gaviria
104. flag-be Philippe Gilbert
105. flag-lu Bob Jungels
106. flag-be Yves Lampaert
107. flag-ar Maximiliano Richeze
108. flag-nl Niki Terpstra


  1. flag-de BORA-hansgrohe

foto: Sirotti

Wereldkampioen Peter Sagan weet zich gesteund door een breed inzetbare formatie. De 28-jarige Slowaak gaat in Frankrijk op jacht naar de zesde groene trui in zijn loopbaan. Daarin kan hij rekenen op de steun van Maciej Bodnar, Marcus Burghardt en Daniel Oss. Datzelfde viertal kan de Tour op zijn kop zetten in de kasseienrit. Niet alleen doet de Duitse ploeg mee om de ritzege; als ze Rafał Majka in hun kielzog meenemen, dan kan de tweevoudig bolletjestruiwinnaar plots een aartsgevaarlijke kandidaat voor de eindzege zijn. De Pool eindigde al vier keer in de top-10 van de Vuelta a España of de Giro d’Italia en wil dat ook in Frankrijk bewerkstelligen. Bergop moeten vooral Paweł Poljański en Gregor Mühlberger hun beste beentje voorzetten voor Majka, die dus ook sterk omringd is in de ploegentijdrit.

111. flag-sk Peter Sagan
112. flag-pl Maciej Bodnar
113. flag-de Marcus Burghardt
114. flag-pl Rafal Majka
115. flag-at Gregor Mühlberger
116. flag-it Daniel Oss
117. flag-pl Pawel Poljanski
118. flag-at Lukas Pöstlberger


  1. flag-au Mitchelton-Scott

foto: Sirotti

De definitieve selectie van Mitchelton-Scott deed nogal wat stof opwaaien. Caleb Ewan werd op het laatste moment geslachtofferd, omdat er meer ondersteuning voor kopman Adam Yates nodig was. De vraag is alleen: waar is die extra paardenkracht? Met Mikel Nieve en in iets mindere mate Damien Howson heeft de Britse nummer vier van twee jaar geleden nou niet een heel deftig klimmersgilde om zich heen. Maar wellicht is dat niet nodig. De Australische ploeg – die tijdens de Tour Let’s Go-Scott heet – heeft misschien wel de sterkste formatie voor de ploegentijdrit. Tempobeulen als de snelle Daryl Impey, Luke Durbridge, Jack Bauer en vooral Mathew Hayman kunnen voor Yates bovendien het verschil maken in de kasseienrit. Tijdens de Tour moet blijken of deze nadruk de juiste keuze was.

61. flag-gb Adam Yates
62. flag-nz Jack Bauer
63. flag-au Luke Durbridge
64. flag-au Mathew Hayman
65. flag-au Michael Hepburn
66. flag-au Damien Howson
67. flag-za Daryl Impey
68. flag-es Mikel Nieve


  1. flag-nl LottoNL-Jumbo

foto: Sirotti

Hoewel LottoNL-Jumbo met een van de kleinste WorldTour-budgetten werkt, heeft de Nederlandse formatie een sterke, uitgebalanceerde ploeg samengesteld. Steven Kruijswijk is aangeduid als klassementskopman; een plek bij de eerste tien is reëel. Buiten de eigen ploeg rekent de rest van de wereld ook op een hoge eindnotering van Primož Roglič. De Sloveen richt zich net als Robert Gesink op ritoverwinningen, waartoe beiden in staat moeten zijn. Datzelfde geldt voor Dylan Groenewegen, die in Frankrijk hoopt te bewijzen waarom hij een van de beste sprinters ter wereld is. Met enkele hardrijders hoeft Kruijswijk niet super veel tijd te verliezen in de ploegentijdrit. Datzelfde geldt voor de kasseienrit. In beide gevallen vervult de jonge Amund Grøndahl Jansen waarschijnlijk een sleutelrol.

161. flag-nl Steven Kruijswijk
162. flag-nl Robert Gesink
163. flag-nl Dylan Groenewegen
164. flag-no Amund Grøndahl Jansen
165. flag-de Paul Martens
166. flag-si Primoz Roglic
167. flag-nl Timo Roosen
168. flag-nl Antwan Tolhoek


  1. flag-us EF Education First-Drapac

foto: Sirotti

Jonathan Vaughters heeft er alle vertrouwen in: EF Education First-Drapac kan de Tour winnen. De Amerikaanse ploegbaas zet al zijn geld in op Rigoberto Urán. De Colombiaan was vorig jaar de verrassende nummer twee. Vooral bergop krijgt hij meer steun. Daniel Felipe Martínez en Lawson Craddock moeten daarvoor zorgen. Pierre Rolland is er ook opnieuw bij en kan als meesterknecht voor Urán acteren. In de kasseienrit rekent hij op ervaren krachten als Taylor Phinney en Sep Vanmarcke. Vaughters liet zijn sprinters thuis en stelt de hele ploeg in op Urán. Waar de Amerikanen voorheen een goede ploegentijdrit in huis hadden, is dat met deze selectie nog maar de vraag. Wat dat betreft moeten ze een kruisje slaan dat de achterstand op de topploegen na drie dagen niet al boven de anderhalve minuut uitkomt.

11. flag-co Rigoberto Urán
12. flag-au Simon Clarke
13. flag-us Lawson Craddock
14. flag-co Daniel Felipe Martínez
15. flag-us Taylor Phinney
16. flag-fr Pierre Rolland
17. flag-nz Tom Scully
18. flag-be Sep Vanmarcke


  1. flag-fr AG2R La Mondiale

foto: Sirotti

Romain Bardet stond in Parijs al twee keer op het Tourpodium. De Fransman mikt ook dit jaar vol op de eindzege, iets waarin zijn ploeg AG2R La Mondiale heilig gelooft. Het hele team is namelijk om Bardet gevormd. Bergop krijgt hij ondersteuning van Mathias Frank en jongeling Pierre Latour, die ook serieus in aanmerking komt voor de witte trui. Op het vlakke rekent de ploeg op Zwitsers kampioen Silvan Dillier en Oliver Naesen. Dat zijn ook de mannen die hun vederlichte kopman over kasseien moeten sturen, tezamen met Tony Gallopin. Normaal gesproken zou die laatste een belangrijke pion zijn, maar na een val op het Frans kampioenschap stond zijn deelname eventjes op de tocht. Alexis Vuillermoz kan naast een helpende hand bieden ook scoren voor de Franse equipe. De tijdritten zijn het grootste zorgenkindje.

21. flag-fr Romain Bardet
22. flag-ch Silvan Dillier
23. flag-fr Axel Domont
24. flag-ch Mathias Frank
25. flag-fr Tony Gallopin
26. flag-fr Pierre Latour
27. flag-be Oliver Naesen
28. flag-fr Alexis Vuillermoz


  1. flag-ch Katusha-Alpecin

Bij Katusha-Alpecin wedden ze ook op twee paarden. Ilnur Zakarin wil hoge ogen gooien in het algemeen klassement. Hij krijgt debutant Ian Boswell en ervaren rot Robert Kišerlovski als knechten mee in de bergen. Met Pavel Kochetkov, Tony Martin, Nils Politt en Zakarin zelf lijkt de Zwitserse formatie ook over goede papieren te beschikken tijdens de ploegentijdrit. Want daarbij komt nog Marcel Kittel, die de laatste jaren bij Quick-Step Floors liet zien deze discipline uitstekend te beheersen. De spurtbom kent nog niet het meest succesvolle seizoen, maar hij heeft er vertrouwen in dat zijn geheel Duitse trein hem succes gaat opleveren in de Tour. Na Martin en Politt is Rick Zabel de laatste wagon. Die drie zullen ook een belangrijke rol moeten spelen in de kasseienrit.

141. flag-ru Ilnur Zakarin
142. flag-us Ian Boswell
143. flag-hr Robert Kišerlovski
144. flag-de Marcel Kittel
145. flag-ru Pavel Kochetkov
146. flag-de Tony Martin
147. flag-de Nils Politt
148. flag-de Rick Zabel


  1. flag-ae UAE Emirates

foto: Sirotti

Na een tegenvallend voorjaar kwam Daniel Martin er plots doorheen tijdens het Critérium du Dauphiné. De 31-jarige Ier is een van de beste puncheurs ter wereld, maar de laatste jaren gaat hij ook steeds beter mee in het hooggebergte. Daarin is hij omringd door renners als Darwin Atapuma en Kristijan Đurasek. De andere kopman binnen UAE Emirates heet Alexander Kristoff. De Europees kampioen kan zich met zijn lead out-man Roberto Ferrari in de massasprints mengen, maar heeft met Marco Marcato en Rory Sutherland bovendien de taak om Martin zo goed mogelijk over de kasseien heen te loodsen. Dat laatste gaat nog een hels karwei zijn, evenals de ploegen- en individuele tijdrit.

91. flag-ie Daniel Martin
92. flag-co Darwin Atapuma
93. flag-hr Kristijan Durasek
94. flag-it Roberto Ferrari
95. flag-no Alexander Kristoff
96. flag-it Marco Marcato
97. flag-au Rory Sutherland
98. flag-it Oliviero Troia


  1. flag-us Trek-Segafredo

Trek-Segafredo komt niet als sterkste ploeg uit de bus rollen. In de bergen zal de tactiek van de Amerikaanse ploeg vooral zijn om renners vooruit te sturen. Alleen op die manier kunnen coureurs als Julien Bernard, Michael Gogl, Toms Skujiņš en Tsgabu Grmay in de finale mogelijk nog van dienst zijn voor kopman Bauke Mollema. Ook voor de ploegentijdrit lijkt onze landgenoot al tijdverlies te moeten incalculeren. Daarentegen heeft hij met John Degenkolb en Jasper Stuyven twee sterke kasseienmannen mee. Zij kunnen zich bovendien smijten in massasprints om voor dagsucces te zorgen. De ervaring van wegkapitein Koen de Kort is door deze optelsom geen overbodige luxe.

191. flag-nl Bauke Mollema
192. flag-fr Julien Bernard
193. flag-nl Koen de Kort
194. flag-de John Degenkolb
195. flag-at Michael Gogl
196. flag-et Tsgabu Grmay
197. flag-lv Toms Skujiņš
198. flag-be Jasper Stuyven


  1. flag-de Sunweb

foto: Sirotti

Mocht Tom Dumoulin in de bergen de gele trui veroveren, dan heeft Sunweb een probleem. De Duitse ploeg kan niet terugvallen op ijzersterke klimmers. Bergop zijn good old Laurens ten Dam en Simon Geschke de enige ondersteuning voor onze landgenoot. Wat dat betreft is het wegvallen van Wilco Kelderman een aderlating en misschien wel de doodsteek voor Dumoulin wanneer hij een lastig moment kent. Met Michael Matthews, Nikias Arndt, Søren Kragh Andersen en Edward Theuns beschikt de ploeg wel over een sterke ploeg voor op het vlakke. Voor de kasseienetappe en de ploegentijdrit laat het te wensen over bij Sunweb, maar Dumoulin bewees in het verleden meerdere keren dat een ploeg zo goed is als de sterkste man.

31. flag-au Michael Matthews
32. flag-nl Tom Dumoulin
33. flag-de Nikias Arndt
34. flag-de Simon Geschke
35. flag-us Chad Haga
36. flag-dk Søren Kragh Andersen
37. flag-nl Laurens ten Dam
38. flag-be Edward Theuns


  1. flag-be Lotto Soudal

foto: Sirotti

Hoewel Lotto Soudal over een volwassen equipe beschikt tijdens de Tour, heeft het op geen enkel vlak een topfavoriet in huis. Een gegarandeerde ritzege is er op voorhand natuurlijk nooit, maar het zijn vooral de aanvallers die daarvoor moeten zorgen. Tiesj Benoot komt in aanmerking voor een top 20-plek in het algemeen klassement, maar hij gaat voor dagsucces. Ook Thomas De Gendt zullen we aan het front zien, want hij richt zich op de bolletjestrui. Tomasz Marczyński en Jelle Vanendert zullen in de bergen ook veelvuldig het offensief kiezen. Natuurlijk heeft de ploeg ook André Greipel achter de hand, maar hij lijkt intrinsiek niet meer over de snelheid te beschikken om de jongere jongens te verslaan. Al bij al kan de Belgische ploeg dus best weleens achter het net vissen, maar een scenario zoals in de Vuelta van 2017 is ook heel goed mogelijk. Een team vol vrijbuiters harkte toen vier ritzeges binnen.

171. flag-de André Greipel
172. flag-be Tiesj Benoot
173. flag-be Jasper De Buyst
174. flag-be Thomas De Gendt
175. flag-be Jens Keukeleire
176. flag-pl Tomasz Marczynski
177. flag-de Marcel Sieberg
178. flag-be Jelle Vanendert


  1. flag-za Dimension Data

foto: Sirotti

Er liggen voor de sprinters legio kansen de komende Tour. Dimension Data spitst zich daar volledig op toe. Een klassementsrenner hebben zij niet, dus richt de Zuid-Afrikaanse formatie alle pijlen op Mark Cavendish. De 33-jarige Brit jaagt op het recordaantal zeges van Eddy Merckx en krijgt daarvoor Jay Thomson, Reinardt Janse van Rensburg, Julien Vermote en lead out Mark Renshaw mee. Edvald Boasson Hagen, Serge Pauwels en onze landgenoot Tom-Jelte Slagter kunnen daarnaast in de lastigere etappes meedoen voor ritzeges. Daar waar de kansen in de vlakke ritten met Cav best aanzienlijk zijn, zullen de Noor, de Belg en de Nederlander meer geluk moeten hebben in onder meer de kasseienrit, de bergen en puncheursetappes.

131. flag-gb Mark Cavendish
132. flag-no Edvald Boasson Hagen
133. flag-za Reinardt Janse van Rensburg
134. flag-be Serge Pauwels
135. flag-au Mark Renshaw
136. flag-nl Tom-Jelte Slagter
137. flag-za Jay Thomson
138. flag-be Julien Vermote


  1. flag-fr Groupama-FDJ

foto: Sirotti

Op papier is de Groupama-FDJ de zwakste WorldTour-selectie van deze Tour. De ploeg van Marc Madiot rekent tijdens de sprints op Arnaud Démare, die een serieuze kanshebber op het groen is. Tijdens de massasprints kan hij terugvallen op Jacopo Guarnieri en Ramon Sinkeldam, maar daar blijft het dan ook voornamelijk bij. En dat is toch enigszins opvallend, omdat de ploeg geen klassementskopman heeft nadat Thibaut Pinot is afgehaakt. De overige vijf renners kunnen gaan vrijbuiten. Het jonge talent David Gaudu kan zijn kans gaan en met rittenkapers als Arthur Vichot en Rudy Molard, kunnen de Fransen ook over geaccidenteerd terrein mee doen voor overwinningen. De ploeg heeft echter wel een probleem als Démare wegvalt of teleurstelt.

151. flag-fr Arnaud Démare
152. flag-fr David Gaudu
153. flag-it Jacopo Guarnieri
154. flag-fr Olivier Le Gac
155. flag-se Tobias Ludvigsson
156. flag-fr Rudy Molard
157. flag-nl Ramon Sinkeldam
158. flag-fr Arthur Vichot


  1. flag-fr Cofidis

foto: Sirotti

Cofidis hoopt in 2020 een WorldTour-licentie te bemachtigen. Hoewel de roodhemden al jaren te zien zijn in de Tour en de Vuelta, wil men toch een stapje hogerop maken. Dat is ook niet gek, want de Franse equipe heeft een kwalitatief sterke selectie. Zo ook in de komende Tour. Christophe Laporte heeft zich dit seizoen ontpopt tot sprintrevelatie en zal tijdens de massaspurts de degens willen kruisen met de wereldtop. Met Jésus Herrada en Julien Simon heeft de wildcardploeg nog twee ijzers in het vuur voor dagsucces in de lastigere ritten. Oudgediende Daniel Navarro was in juni erg goed op dreef en zou in de Tour die vorm weleens kunnen verzilveren met een ritzege, of dat hij zich mengt in de strijd om het bergklassement. Voor een plek bij de eerste tien in het eindklassement komt Cofidis tekort in de etappe naar Roubaix en de ploegentijdrit. En Nacer Bouhanni? Die blijft thuis.

201. flag-fr Christophe Laporte
202. flag-be Dimitri Claeys
203. flag-fr Nicolas Edet
204. flag-es Jésus Herrada
205. flag-es Dani Navarro
206. flag-fr Anthony Perez
207. flag-fr Julien Simon
208. flag-fr Anthony Turgis


  1. flag-be Wanty-Groupe Gobert

foto: Sirotti

De joker in deze editie van de Tour lijkt Wanty-Groupe Gobert. De Belgische formatie van teambaas Hilaire Van der Schueren heeft meerdere troefkaarten in handen, al ontbreken de boer en de nel. Guillaume Martin is de kopman. De 24-jarige Fransman kan top-15 rijden in het eindklassement, waardoor hij ook dichtbij de eindzege in het jongerenklassement kan zijn. Voor het wit is hij een van de topfavorieten en voor Wanty-Groupe Gobert zou dat een mooie doelstelling kunnen zijn. In de ploegentijdrit zullen ze een tik krijgen, maar wellicht dat Yoann Offredo en Guillaume Van Keirsbulck hun kopman in een goede positie over de kasseien kunnen brengen. Met Timothy Dupont en Andrea Pasqualon hebben de Belgen ook twee opties voor de massasprints, terwijl voor Dion Smith een dagsucces eveneens niet is uitgesloten. Marco Minnaard zorgt voor de Nederlandse invloeden.

211. flag-fr Guillaume Martin
212. flag-be Thomas Degand
213. flag-be Timothy Dupont
214. flag-nl Marco Minnaard
215. flag-fr Yoann Offredo
216. flag-it Andrea Pasqualon
217. flag-nz Dion Smith
218. flag-be Guillaume Van Keirsbulck


  1. flag-fr Direct Energie

foto: Sirotti

Direct Energie kan voor een ProContinental-team een mooie selectie weerleggen. Een kopman voor het klassement hebben ze niet echt, maar de formatie barst wel van rittenkapers. Lilian Calmejane wist bijvoorbeeld vorig jaar nog een etappe te winnen en mikt daar ook dit seizoen weer op. De sterke klimmer zou eveneens voor de bolletjestrui kunnen gaan. Sylvain Chavanel wist in het verleden ook al drie keer een Tourrit te winnen. De 39-jarige La Machine begint aan zijn achttiende en laatste Tour: een record. Daarin zal hij met stijl afscheid willen nemen. Ook Damien Gaudin, Romain Sicard en Rein Taaramäe zijn sterk genoeg om in een van de etappes aan het langste eind te trekken. Met Thomas Boudat heeft Direct Energie bovendien een jonge sprinter achter de hand.

181. flag-fr Lilian Calmejane
182. flag-fr Thomas Boudat
183. flag-fr Sylvain Chavanel
184. flag-fr Jérôme Cousin
185. flag-fr Damien Gaudin
186. flag-fr Fabien Grellier
187. flag-fr Romain Sicard
188. flag-ee Rein Taaramäe


  1. flag-fr Fortuneo-Samsic

foto: Sirotti

Last, but not least: Fortuneo-Samsic. De Bretoense ploeg zal een attractieve koerstactiek hanteren, want het team start zonder klassementskopman en een sprinter. Warren Barguil is binnen de ploeg de grote man. De Fransman gaat vol voor een ritzege, net als een jaar eerder. Toen leverde het de Sprinkhaan van Hennebont twee dagsuccessen, de bolletjestrui en de titel voor meest strijdlustigste renner van de Tour op. Met Maxime Bouet, de jonge Elie Gesbert, Kévin Ledanois en Amaël Moinard kan Fortuneo-Samsic best weleens verrassend uit de hoek komen en behoort een ritzege zeker tot de mogelijkheden.

41. flag-fr Warren Barguil
42. flag-fr Maxime Bouet
43. flag-fr Elie Gesbert
44. flag-fr Romain Hardy
45. flag-fr Kevin Ledanois
46. flag-fr Amaël Moinard
47. flag-fr Laurent Pichon
48. flag-fr Florian Vachon


[poll id=”845″]

RIDE Magazine
29 Reacties
07-07-2018 04:20
“Last but not least” is fout. Als de ploeg in laatste zit, is het dan ook least.
07-07-2018 07:33
Last but not least kan wel hoor, het betekent de laatste maar niet de minste in het Nederlands.
07-07-2018 09:11
Ik vind lotto soudal zwakker ogen dan groupama fdj
07-07-2018 09:12
Taalkundig kan het maar logischerwijs niet in een ranking

Om te reageren moet je ingelogd zijn.