Tour 2019: Jasper Philipsen verlaat de wedstrijd: “De volgende dagen zijn heel zwaar”
foto: Cor Vos
woensdag 17 juli 2019 om 22:46

Tour 2019: Jasper Philipsen verlaat de wedstrijd: “De volgende dagen zijn heel zwaar”

De Tour de France zit erop voor Jasper Philipsen De 21-jarige Belg stapt uit voorzorg uit de wedstrijd om zichzelf niet op te branden. “We geven echt om zijn ontwikkeling en hebben beslist dat hij het rustig aan moet doen”, meldt de leiding van zijn ploeg UAE Emirates.

Voorafgaand aan de Tour liet de sprinter al weten naar alle waarschijnlijkheid bij aanvang van de bergritten naar huis te zullen keren. Dat dit geval is, werd vandaag bevestigd. “Deze Tour is zwaar voor iedereen, maar zeker voor iemand die voor het eerste meerijdt”, meldt Iñigo San Millan, head of the performance bij UAE Emirates.

“De volgende dagen zijn heel zwaar en warm. En de bergen zijn niet het terrein van Philipsen. Hij heeft het heel goed gedaan en is gegroeid als renner. Elke dag deed hij mee in de sprint voor zichzelf of voor Alexander Kristoff. In de toekomst wordt hij een van de beste renners van het peloton.”

“Hij zal terugkeren naar de Tour op volle sterkte en op het hoogste niveau. Maar omdat we echt geven om zijn ontwikkeling hebben we beslist om het nu rustig aan te doen en te herstellen.”

Philipsen is de achtste renner die de Tour zal verlaten. Bekijk hier het overzicht van alle uitvallers tot nu toe.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.