Tour 2023: Lidl-Trek haalt Amerikaans kampioen Quinn Simmons uit koers
foto: Cor Vos
zondag 9 juli 2023 om 12:51

Tour 2023: Lidl-Trek haalt Amerikaans kampioen Quinn Simmons uit koers

Quinn Simmons zal de Puy de Dôme vandaag niet beklimmen. De Amerikaans kampioen zal namelijk niet aan de start verschijnen van de negende etappe van de Tour de France. Simmons heeft nog te veel last van zijn valpartij in de vijfde etappe.

Simmons kwam in de vijfde etappe naar Laruns hard ten val, maar kon zijn weg wel vervolgen en wist ook de daaropvolgende etappes tot een goed einde te brengen. De 22-jarige Amerikaan bleef echter last houden van de naweeën van zijn crash. Zijn ploeg Lidl-Trek hakt dan ook een moeilijke knoop door.

“We moeten helaas mededelen dat Quinn Simmons vandaag niet meer zal starten in de Tour de France. Zijn toestand is, sinds zijn zware val in de vijfde etappe, niet verbeterd zoals we hadden gehoopt. Hij voelt zich nog steeds stijf en heeft last van vermoeidheidsklachten. We hebben besloten om hem uit koers te halen, om ons te concentreren op zijn herstel.”

Simmons was bezig aan zijn tweede Ronde van Frankrijk. Zijn eerste Tour – die van vorig jaar – wist hij wel uit te rijden. De beloftevolle Amerikaan is de zevende uitvaller in deze Tour. Eerder moesten Richard Carapaz, Enric Mas, Jacopo Guarnieri, Luis Léon Sánchez, Mark Cavendish en Steff Cras de ronde al verlaten.

[cf_dropouts edition=”1049″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.