Tour 2023: Opgaves Romain Bardet en James Shaw na zware crash in afdaling
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 15 juli 2023 om 14:28

Tour 2023: Opgaves Romain Bardet en James Shaw na zware crash in afdaling

Romain Bardet is in de Tour de France-etappe naar Morzine zwaar ten val gekomen en daardoor heeft moeten opgeven. Na ongeveer 25 kilometer koers schoof de Franse kopman van Team dsm-firmenich in een afdaling onderuit, waarna hij lang op de grond bleef liggen. Medische assistentie was nodig om hem te helpen, maar Bardet kon niet verder.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Naast Bardet was ook de Brit James Shaw (EF Education-EasyPost) betrokken bij de valpartij in de afdaling van de Col de Saxel. Ook hij had hulp nodig van de koersdokter en kon niet verder.

Hoe ernstig Bardet en Shaw er precies aan toe zijn, is nog niet bekend. De Fransman, die twaalfde stond in het klassement, had wel blessures aan de knie en een kapotte schoen na de crash.

Eerder in de veertiende etappe was er al een massale valpartij, waardoor de koers een klein halfuur geneutraliseerd moest worden. Die crash zorgde voor drie uitvallers: Antonio Pedrero, Louis Meintjes en Esteban Chaves.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.