Tour 2024: Aanvalslust Uno-X Mobility loont, eerste bolletjestrui voor Jonas Abrahamsen
Foto: Cor Vos
zaterdag 29 juni 2024 om 17:34

Tour 2024: Aanvalslust Uno-X Mobility loont, eerste bolletjestrui voor Jonas Abrahamsen

Jonas Abrahamsen mag na afloop van de eerste Touretappe op het podium als leider in het bergklassement. De Noor van ProTeam Uno-X Mobility was de hele dag in de aanval en mag de eerste bolletjestrui in ontvangst nemen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

We zagen een aanvalslustig Uno-X Mobility in de openingsetappe van de Tour de France. In eerste instantie hadden de troepen van Thor Hushovd echter de slag van de zeven vroege vluchters gemist. De Noorse ploeg liet dat niet gebeuren en stuurde meerdere renners in de aanval. Uiteindelijk was het Jonas Abrahamsen die met Ryan Gibbons (Lidl-Trek) de oversteek wist te maken op de eerste klim van de dag.

Op klim twee, de Col de Valico Tre Faggi, pakte Abrahamsen zijn eerste twee punten, op de Côte des Forche won hij de strijd voor opnieuw twee punten. Eén puntje op de Côte de Carnaio, vijf op de Côte de Barbotto en drie op de Côte de San Leo maakten zijn totaal van dertien punten compleet.

Daarna was het vat bij een zeer strijdlustige Abrahamsen af en werd hij ingerekend door het peloton. De eerste achtervolger in het nevenklassement is Valentin Madouas (Groupama-FDJ) met elf punten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.