Tour 2024: Aleksandr Vlasov komt vervelend ten val in gravelrit
foto: Cor Vos
zondag 7 juli 2024 om 16:52

Tour 2024: Aleksandr Vlasov komt vervelend ten val in gravelrit

Een vervelend moment voor Aleksandr Vlasov in de negende etappe van de Tour de France. De renner van BORA-hansgrohe zat in de voorfinale in het eerste pelotonnetje, maar kwam toen behoorlijk hard ten val. Hij kon wel weer opstappen om zijn weg te vervolgen.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De negende etappe van de Tour de France is de veelbesproken gravelrit, maar Vlasov ging niet onderuit op een van de onverharde stroken. Het gebeurde ‘gewoon’ op een asfaltweg. Vlasov zat links in de groep, tikte een andere renner aan en ging tegen de grond. Vervolgens belandde hij in de greppel.

Vlasov had duidelijk pijn, maar stapte toch weer op. Uiteindelijk kon hij terugkeren bij de groep met geletruidrager Tadej Pogacar en zijn kopman Primoz Roglic. Voor de start van de negende etappe stond Vlasov tiende in het klassement. Hij had vanochtend een achterstand van vier minuten en 36 seconden op leider Pogacar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.