Tour 2024: Alpecin-Deceuninck geeft update over gevallen Jasper Philipsen en Jonas Rickaert
foto: Cor Vos
dinsdag 2 juli 2024 om 11:13

Tour 2024: Alpecin-Deceuninck geeft update over gevallen Jasper Philipsen en Jonas Rickaert

Het was maandag niet de dag van Alpecin-Deceuninck in de Tour de France. Met Jasper Philipsen had de Belgische ploeg de topfavoriet voor de dagzege in huis, maar de sprinter kwam in de finale ten val. Ook zijn helper Jonas Rickaert kwam ten val tijdens de rit. De twee maken het goed, laat Alpecin-Deceuninck nu weten op sociale media.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Philipsen liep bij een val in de laatste drie kilometer een blauw plek en een schaafwond aan zijn rechterbil op. “Gelukkig heeft onze topsprinter een goede nacht gehad en lijkt hij goed hersteld”, schrijft Alpecin-Deceuninck op X.

Na afloop van de derde etappe gaf Philipsen zelf bij WielerFlits al aan dat de schade ‘naar omstandigheden’ meeviel. “Ik ging zeker aan zestig kilometer per uur tegen de grond, maar gelukkig was het een goede weg. Ik ben blij dat ik de Tour kan verderzetten en dat het allemaal meevalt, al had ik graag willen meedoen.”

Rickaert
Niet alleen Philipsen, maar ook zijn ploeggenoot Rickaert kwam tijdens de derde etappe ten val. Hij heeft eveneens een goede nacht gehad, meldt Alpecin-Deceuninck. “Ook Jonas Rickaert, die een blauw plek aan het rechter onderbeen opliep, voelt zich beter na een behandeling met ijs en een ontstekingsremmer. We starten vanmiddag weer op volle sterkte. Jasper en Jonas kunnen vandaag wat bijkomen met de volgende sprintetappe in het achterhoofd.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.