Tour 2024: Alpecin-Deceuninck presenteert ploeg rond Van der Poel en Philipsen
foto: Cor Vos
maandag 24 juni 2024 om 18:17

Tour 2024: Alpecin-Deceuninck presenteert ploeg rond Van der Poel en Philipsen

Alpecin-Deceuninck heeft ook zijn huiswerk ingeleverd voor de komende Tour de France. De Belgische formatie heeft geen laatste verrassingen meer in petto. Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen zijn de meest in het oog springende namen. Met Gianni Vermeersch, Axel Laurance en Robbe Ghys staan er drie Tourdebutanten aan het vertrek.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Alpecin-Deceuninck heeft voor de komende weken een duidelijk doel voor ogen: de ploeg hoopt ook dit jaar weer minstens een etappe te winnen in de Tour. Of de formatie in staat is om de prestaties van 2023 te evenaren, valt nog te bezien. Het team won vorig jaar – aan de hand van een ongelooflijk sterke Jasper Philipsen – maar liefst vier etappes en het puntenklassement.

Philipsen heeft ook dit jaar weer zijn zinnen gezet op de groene trui en zoveel mogelijk etappezeges. De Vlam van Ham kan rekenen op een bijzonder sterke sprinttrein. Silvan Dillier lijkt in de sprintetappes de aangewezen renner om kilometerslang op kop te rijden van het peloton, maar daarna is het aan Gianni Vermeersch, Axel Laurance, Søren Kragh Andersen, Robbe Ghys, Jonas Rickaert en – last but not least – Mathieu van der Poel om Philipsen naar zeges te piloteren.

De ploeg heeft dus goed nieuws omtrent Rickaert. Er leek zich zondag na een valpartij op het BK wielrennen in Zottegem een doemscenario te voltrekken. Er werd gevreesd voor een gebroken pols, maar de eerste medische onderzoeken toonden al aan dat de sprintaantrekker geen breuken heeft opgelopen.

Niet alleen maar bezig met sprinten
Alpecin-Deceuninck richt zich niet alleen op de etappes die zullen eindigen in een sprint. Mathieu van der Poel hoopt als wereldkampioen ook te schitteren in bepaalde overgangsritten. De 29-jarige Nederlander kwam sinds zijn derde plaats in Luik-Bastenaken-Luik niet meer in actie. Van der Poel besloot zich op een andere manier – deels op hoogte – voor te bereiden op de Franse ronde.

Met Vermeersch, Kragh Andersen en Laurance heeft het team nog meer aanvallende ijzers in het vuur. Vermeersch en Laurance maken zich op voor hun allereerste Tour de France, Kragh Andersen is met vijf eerdere deelnames de man met de meeste Tourervaring. In de editie van 2020 won de 29-jarige Deen nog twee etappes.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.